St. Hallvards bryggeri i Oslo legges ned

Oslo mistet et av sine mikrobryggerier når styret i St. Hallvards begjærte oppbud den 10. mars

St. Hallvards bryggeri i Oslo legges ned

Det ble med i underkant av 8 års historie for St. Hallvards bryggeri i Oslo. Bryggeriet som ble etablert av Anders Roede og Christian Salicath i 2014, var en av de aller første som brukte folkefinansiering for å få håndverksølprosjektet på beina.

Med sine 500 medeiere, hvor 450 kom fra folkefinansieringen, hadde de både lokal forankring og patriotisme med seg inn i lokalene ved Grorud.

Selv om fokuset på ølnavn var på Oslos byoriginaler, fant de det vanskelig å få hylleplass hos byens utesteder, selv med matvennlig håndverksøl, glutenfrie alternativer og nevnte tilhørighet til hovedstaden.

Bryggverket er fra Agrometal i Ungarn og har en kokekjele på 2800 liter, mesketanker på 1800 liter og 8 gjæringstanker som rommer 4950 liter. Kapasiteten var på en halv million liter i året, som innebar at St. Hallvards også brygget for andre bryggerier som Cervisiam, Little Brother og Atna.

Salget av godt øl er veldig nyhetsdrevet og produktene som ikke er i basis hos Vinmonopolet, lever ikke lenger enn 12-16 måneder. Derfor har mye av ølet som har vært solgt på Vinmonopolet vært mye småbatcher. Små batcher og kokekjele på 2800 liter gjør det vanskelig å brygge økonomisk effektivt, og det har nå vist seg å bli for dyrt for bryggeriet etter en tung periode med pandemi og lavere salg.

Skriv en kommentar