Ingen nye ølstiler, men oppdaterte kategorier fra Brewers Association i 2022

Brewers Association gjennomgår årlig retningslinjene for ølstiler og la nylig ut endringene for 2022. Det kom ingen nye ølstiler til, men det er bla ryddet opp i ordlyden i retningslinjene.

Ingen nye ølstiler, men oppdaterte kategorier fra Brewers Association i 2022

Brewers Association (BA) — den uavhengige bransjeforeningen dedikert til små og uavhengige amerikanske bryggere — ga nylig ut sine retningslinjer for ølstiler i 2022. Disse retningslinjene gjennomgåes og revideres årlig av BA, og fungerer som en modellressurs for bryggere, øldommere, og konkurranse-arrangører, og for å feire det store mangfoldet av øl rundt om i verden.

Brewers Association har samlet retningslinjer og beskrivelser for ølstil siden 1979 for å hjelpe bryggere, drikkere, konkurransearrangører og dommere. Å kategorisere en så kompleks drikk som øl er en vanskelig og mangefasettert utfordring. Brewers Association er avhengig av ølindustrieksperter, fysisk ølanalyse og kilder fra kommersielle bryggere fra hele verden som guider for å lage denne ressursen.

Selv om det ikke er noen nye stiltilføyelser i år, ble det gjort mange betydelige revisjoner, presiseringer og hundrevis av tegnsettings- og grammatikkorrigeringer, spesielt i følgende kategorier og områder:

  • Experimental India Pale Ale
  • Session Beer
  • Session India Pale Ale
  • Traditional Belgian-Style Gueuze
  • Bohemian-Style Pilsener
  • American Lager
  • American-Style India Pale Lager
  • Specialty Beer
  • Chili Beer

Noen få eksempler på betydelige oppdateringer inkluderer å legge til flere hybrid India Pale Ale-stiler under Eksperimentell IPA-kategorien; modernisering av Session Beer og Session IPA for å justere den nedre delen av alkoholinnholdet helt ned til 0,5 % ettersom interessen for øl med lavere alkoholprosent har økt raskt de siste årene, samt for å standardisere språket på Juicy eller Hazy Styles basert på tilbakemeldinger fra bryggere og dommere. Nå er det f.eks lagt til ord som «hop burn» under de stilene.

Bilde: Brewers Association

«Når landskapet over håndverksøl fortsetter å utvikle seg, ønsker vi å sikre at retningslinjene våre for ølstiler fortsetter å være en pålitelig ressurs over hele verden og er i takt med innovasjonen som fortsetter å bli brakt frem» sier konkurransedirektør i Brewers Association, Chris Swersey. «Vi gjør 2022 til et år for å fokusere på å rense opp i ordlyden, for å løse noen avvik i de spennende ølstilene, og for et lite antall betydelige oppdateringer til enkelte ølstiler.»

Retningslinjene for ølstiler er en blanding av historisk betydning, tradisjonell autentisitet og popularitet i det nåværende forbrukermarkedet for håndverksøl. Å legge til en stil eller modifisere en eksisterende ølstil tas veldig seriøst og kan bare gjøres etter omfattende ekspertrådgivning, forskning og analyse av markedsfaktorer. Denne prosessen tar inn en rekke elementer og kan ta lang tid å fullføre. En annen vurdering når du legger til eller endrer en stilretningslinje, er at kommersielt tilgjengelige eksempler alltid er i endring og kanskje ikke er representative for historiske versjoner eller registreringer av stilen.

«Med så mange forskjellige øl som brygges, stoler vi på tilbakemeldinger fra eksperter for å hjelpe oss med å identifisere kategorier som trenger en oppdatering, for å sikre at retningslinjene for ølstil forblir så aktuelle og relevante som mulig,» forteller Swersey. «Vi er takknemlige for tilbakemeldingene gitt av både øldrikkerne, bryggerne og dommerne fra hele verden. Det hjelper oss å samle en pålitelig ressursen for hele håndverksbryggeribransjen og som igjen forbedrer vår felles forståelse av internasjonale ølstiler.»

BA’s oversikt over ølstiler finner du her og du får fullstendig stilforklaring ved å trykke på linken til hver ølstil

Skriv en kommentar