St. Hallvards bryggeri gjenoppstår

St. Hallvards bryggeri gjenoppstår

Bilde: St. Hallvards Brewery instagram

I mars kom nyheten om at landets første folkefinansierte bryggeri, St. Hallvards Bryggeri, ble lagt ned. Nå gjenoppstår Oslo-bryggeriet med nye eiere, som vil fortsette driften på bryggeriet i Groruddalen.

Bryggeriet startet i 2014, og hadde over 500 medeiere. De fikk mye oppmerksomhet som landets første folkefinansierte bryggeri, i en tid der de færreste visste hva folkefinansiering faktisk var. Resultatet var en kapasitet på en halv million liter i året, og bryggeriet etablerte seg etterhvert som et av landets fremste kontraktsbryggerier med samarbeid med firmaer som Cervisiam, Atna og Oslo Brewing Company.

Dessverre kunne ikke den videre driften forsvares og i starten av mars meldte de oppbud, men nå ser det ut til at driften skal videreføres med bare en kort stopp i produksjonen. Kilder Ølportalen har snakket med sier nemlig at den videre driften har blitt overtatt av Sagene Industrier H.E.Thoresen, som er drevet av Henning Thoresen.

Bilde: @bryggerisjefen på Twitter

Thoresen er ikke et ukjent navn i ølbransjen, da han var med på å etablere blant annet Sagene Bryggeri og Norske Bryggerier. Dette skjedde ikke uten kontroverser, og resulterte i at han ble litt mindre synlig noen år. De siste årene har det derimot blitt mer øl i seilene for han, gjennom blant annet investering og etablering i Bryggeriutsalget med tre fysiske utsalg, investering i Stolt Bryggeri gjennom Folkeinvest, og annonsert samarbeid med ABInbev.

Ølportalen har ikke lyktes å få en uttalelse fra de nye eierne av bryggeriet, men oppdaterer saken fortløpende.

Skriv en kommentar