Ukens ølanbefaling: North Brewing: Field Recordings A Hymn For The Fields

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg.

Ukens ølanbefaling: North Brewing: Field Recordings A Hymn For The Fields

North Brewing: Field Recordings
A Hymn For The Fields
Saison 8% 0,44l kr 80,40

Farge: Lett tåkete, strågul med fyldig, hvitt skum
Aroma: Først kommer det sitrus mot klementin som ligger over den lyse maltbasen, før en mineralsk fremtoning mot hvitvin følger med en fruktig og krydret avslutning. Her er det honningmelon, korianderfrø, nellik og fersk kjørvel
Smaker: Her svinger det fort mellom sanseinntrykkene! Først får man en lys maltbase med gjenkjennelige saisonsmaker som gjæren og litt krydder, men så kommer det et lett bittert, men fruktig innslag som fører over i en røslig hvitvin med mineralsk bakgrunnteppe. Så kjenner man plutselig skummet treffe ganen og vin blir igjen om til øl.

Det er en fyldig maltbase, som gir en mer fruktig munnfølelse, men i tillegg har den et spennende og kompleks krydderbilde hvor tradisjonelle ting man kjenner igjen i en saison både er forsterket og forhøyet av andre krydder.

Det er et varmende og lett hete som hverken er chilli eller humlebrann finner man også.

Jeg er svak for saisoner og blir ekstra engasjert når man utfordrer stilen, men ved å beholde seg tro til basen, slik mange har laget fyldigere og mer alkoholsterke saisoner, eller Wettre/Bådin gjorde med sin Infarmer og fatlagret den på rødvinsfat (jada, Nøgne og andre har laget rødvinssaisoner, men ganske sikker på at Infarmer var først i Norge).

A Hymn For The Fields fungere med hvitvinsaspektet og den kuriose blandingen med Hallerthau, Nelson Sauvin og Tallus humle, funker godt og gir ølet et spennede krydderpreg og smaksbilde genrellt.

Spennende tvist på en saison som var veldig morsom å bli kjent med.

Field Recordings er North Brewing sitt nye eksperimentelle prosjekt, hvor de skal utforske tradisjonelle ølstiler med nye innfallsvinkler.

Dagens anbefaling er fra Lasse Lukacs
Lasse Lukacs står bak bloggen lassel.blogg.no, er festivalsjef for Håndverksølfestivalen i Oslo og har ledet Ølportalens sensoriske smakspanel gjennom sommer- og juleølsmakinger siden 2016. Jobbet med mat og drikke siden tidlig 90-tallet

Skriv en kommentar