Ukens ølanbefaling: Rygr Brygghus Hugin BA Imperial Stout Tennessee Whiskey

Ølportalen har overtalt flere av de norske ølbloggerne til å dele sine ølanbefalinger på våre sider. De er med for å dele av sin erfaring og kunnskap, samt spre det gode ordet om øl til nettopp deg.

Ukens ølanbefaling: Rygr Brygghus Hugin BA Imperial Stout Tennessee Whiskey

Rygr Brygghus
Hugin BA Imperial Stout Tennessee Whiskey
Fatlagret Imperial Stout   16%   0,33l   kr 190,30

Farge: Dyp rødlig og sort med tett og fint brunt skum
Aroma: Røstet malt, bourbon, sjokolade, vanilje, kaffe, nøtter, mørk sukker og nybakt brød
Smaker: Masse fantastiske toner av røstet malt, sjokolade, kaffe, vanilje, tørket frukt, nybakt brød, nougat og skogsbær, men med en varmende bourbon-preg som er med hele veien.
Lett søtlig med en lett bitter avslutning. Kremete og rund kropp fra den heftige maltbasen som gir alle de gode, mørke smakene. Fyldig og flott fatlagret stout!

Her er det hverken spart på ingredienser med 1 kilo korn per liter vann (maltet er fra lokale Jæren Korn & Malt), over et års lagring (det står 12 måneder på boksen, men det er faktisk 13 måneder), samt Jack Daniels-fat gir denne en solid base. Denne vil utvikle seg fint til både denne julen og neste, om du får tak i flere av de 1350 boksene som jærbuingene har laget av denne versjonen.

Rygr Brygghus startet opp i 2017 og holder til på Klepp stasjon på Jæren. Navnet Ryger betyr korndyrkere og på Jæren fant korndyrkerne noen av den aller beste dyrkningsjorden i Norge. Her oppsto det rikdom, som gjorde at rygene dro på oppdagelse- og handelsreiser ut i verden.
Det er derfor kanskje ikke rart at når Jærens neste større bryggeri etableres så skjer det midt blant korndyrkerne og foregangsmenn på Jæren, bare et steinkast unna Lalandsholmen i Frøylandsvatnet, hvor sagnet forteller at Olav Tryggvasson, Hårfagres direkte etterkommer ble født.

Skriv en kommentar