Molo Brew i Ålesund tok 3 medaljer i European Beer Challenge

Molo Brew i Ålesund tok 3 medaljer i European Beer Challenge

De tre medaljene fra vinneren. Bilde: Molo Brew Facebook

5 år gamle Molo Brew i Ålesund er kanskje ikke det største og mest kjente håndverksbryggeriet i Norge, men øl kan de lage.  Så bra øl at de selger det aller meste av det de produserer på sin bryggeripub og restaurant i sentrum av Ålesund, og sine søsterbedrifter i samme by.

Har de litt til overs er det mulig å finne det sporadisk på enkelte butikker og andre puber. Sjefsbrygger Randy Jensen ble ansatt ved oppstarten i 2017, og har med seg bred erfaring fra flere bryggerier i USA, i tillegg til bryggerutdannelse fra World Brewing Academy i Chicago.

De tre medaljene fra vinneren. Bilde: Molo Brew Facebook

Randy Jensen forteller: «Vi har 8 faste kjerneøl på repportoaret; stiliriktige, reine og drikkbare.  Gode øl som er ment å lokke gjester inn i håndverksølverden.  Så brygger vi ved siden av tonnevis av spesialøl og sesongøl.

Da pandemien kom var vi midt i en utvidelse av bryggeriet, men måtte stoppe opp og skifte fokus.  Takket være solide eiere klarte vi å holde det gående gjennom pandemien, og vi satt oss ned for å finne måter å holde oss relevante på.»

En av løsningene ble å teste ut om store internasjonale ølkonkurranser kunne være noe for dem, og Randy og teamet bestemte seg for å prøve European Beer Challenge. 

De sendte inn 3 øl, alle lagere/undegjæret:

«Den første vi valgte var Hellelujah Helles.» forteller Randy, «Det var det første ølet vi brygget her i bryggeripuben.  Vi så at pils var den dominerende ølstilen i Ålesund, men vi ville ikke bli et pilsbryggeri.  Helles har mange likheter med pils, som en tysk lys lager, men har mer maltbalanse, delikate toner av kjeks og godt balansert av tyske edelhumler.  Det ble gullmedalje for den, og er en bestselger i puben.»

Andre ølet var faktisk en pils; Instant Hero Pilsner.  Opprinnelig brygget på Arendal Bryggeri, som et øl for moderselskapet Momentum for å dekke konsert og event markedet. 

Klart for medaljefest. Foto: Molo Brew Facebook

Randy tok det tilbake til bryggeriet i Ålesund og laget oppskriften på nytt fra scratch: «Instant Hero er en klassisk tysk pilsner med moderne vri.  Lett, men tydelig kropp, toner fra klassisk edelhumle (Saaz) og fruktige toner fra den nyere humletypen Mandarina Bavaria.  Sølvmedalje, og nestbestselgende øl i puben!»

«Tredje øl er ganske nytt.  Vårt søsterselskap åpnet en meksikansk restaurant i 2021, og vi hoppet på ideen om å brygge en meksikansk lager for dem.  Ølet ble så godt av vi beholdt det i puben også.  Det er veldig lyst, med myke toner av mais og tortilla, og myke toner av pære på nesen.  Vi serverer det med en limebåt på glasset for å gi den rette tropiske feelingen.  Bronsemedalje i kategorien Latin American Styles»

Randy avslutter: «Vi er selvfølgelig stolte av å vinne medaljer, men til syvende og sist er disse medaljene for alle som smaker ølene våre, fordi det er for dem vi brygger øl!»

Ølportalen gratulerer, og anbefaler et besøk til Ålesund!

Skriv en kommentar