Den norske håndverkspilsen del 2

Den norske håndverkspilsen del 2

Det har vel aldri vært større bredde i utvalget av gode håndverksøl i Norge. Men over 90% av ølkonsumet er fremdeles pils/lys lager fra de få industribryggeriene. For oss som er glad i de uavhengige håndverksbryggeriene er det gøy å se at stadig flere setter pils på menyene sine.  En god pils skal man nemlig ikke kimse av! Pilsen er tørsteslukkeren, den er det sosiale glidemiddelet, den er trøst og glede og gode opplevelser. Derfor fant vi ut at vi må ta pulsen på pilsen.  Den norske håndverkspilsen.

Vårt distriktskontor i Vestlandets hovedstad Bergen, Bergen Beer Blog, tok med glede på seg oppgaven.

Del 1 av Den norske håndverkspilsen – Haandbryggeriet A Smashing Pilsner

Andre pils ut kommer fra Trøndelag.  Hogna Brygg har bare holdt på i 6 år, men har rukket å etablere seg i øverste divisjon av kvalitetsbryggerier.  Gjengen bak har allsidig bakgrunn, med den rette kombinasjonen ingeniører og ølsmaksnerder.  Bryggerimester Ola og teamet hans leverer fra seg solide øl i de fleste stilarter, både klassikere og eksperimentelle.  De kan pils også!

Smaksnotat:

Crispy Boi

It’s Just A Pils
5,5%
Hogna Brygg

Gyllen og klar, fint hvitt skumhode.

Delikat aroma av lys malt, snev av honning, lette florale toner, hint av krydder.

Oppleves frisk og fin i munnen.  Medium+ karbonering, god «munnrenser».  Akkurat passe fylde for en pils, crisp og tørr.  Lette malttoner, lett fruktighet og sødme,florale toner.  Fin lang avslutning, som er crisp nok til å lokke frem en slurk til.  Deilig pils!

Skriv en kommentar