Ukens ølanbefaling – Muspelheim fra Graff Brygghus

Fra de naturskjønne Lyngenalpan kommer Bivrost sin single malt whisky Muspelheim. Og det er fra disse whiskyfatene Graff Brygghus har trukket ut herligheter for å komplimentere sin trippel bock i ukens ølanbefaling

Ukens ølanbefaling – Muspelheim fra Graff Brygghus

Graff Brygghus
Muspelheim
Fatlagret Trippel Bock 11% 0,33l kr 107,30

Farge: Dyp rødbrun med beige skum
Aroma:
Søtlig aroma fra røstet malt og røyket whisky. Her er det tørket frukt, mørk sjokolade, lakris, vanilje og torv som gir en kompleks og nydelig aroma
Smaker:
Her er det igjen en søtlig maltbase som fungerer utrolig godt til whiskyfatene ølet har blitt lagret på. Det er en utrolig fylde med tørket frukt i hovedsetet, sammen med torv og røyet whisky-toner.
Maltbasen gir så varm og god klem med tørket fiken, dadler og rosiner, det er konfektsjokolade, dessertkaffe, med touch av fløtekarameller, lakris og vanilje som alt blir omfavnet av herlige røyktoner.

Når valget er godt med en trippel bock istedet for ‘sedvanlige’ imperial stout til slik fatlagring, er det virkelig kjærlighet til ingrediensene, fatene og sluttproduktet som skinner igjennom. Et meget godt valg av ølstil for å hedre fatene fra Bivrost sin Muspelheim whisky.
Kompleks og fyldig, søtlig og røyket. Dette er ingen øl for sarte sjeler, men fy for et herlig øl.
Dette er en øl man nyter når den lunes og nipper til den med andakt.

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.