Vinmonopolet kan rammes av streik

Flere nyhetssider melder om at Vinmonopolet og dets kunder vil merke det på utvalget, om forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ikke leder frem.

Vinmonopolet kan rammes av streik


Forhandlingene partene NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) startet mandag den 20. juni og det var satt av tre dager. Men de har ikke kommet til enighet innen tidsfristen, slik at de nå må få hjelp av Riksmekleren for å unngå streik.
Denne meklingen har ennå ikke fått en fastsatt dato, da Riksmekleren har hatt en meget travel vår i et usikkert marked.

NHO Mat og Drikke sitter i forhandlingene på vegne av vin- og brennevinsprodusenten Anora (tidligere Arcus) og Vectura, et av landets største logistikkselskap som står for levering av drikkevarer til polet, samt HoReCa- markedet. Dersom det blir streik, kan den få store konsekvenser for disse leveransene. Dette er ikke første gang en streik har vært en trussel for levering fra Anora og Arcus, senest i desember 2020 måtte Riksmekleren inn å få til en enighet mellom disse to partene.

Stavanger Aftenblad melder at partene mener de hadde krevende forhandlinger og står for langt fra hverandre til å finne en løsning selv.

Skriv en kommentar