Den norske håndverkspilsen del 4

Den norske håndverkspilsen del 4

Det har vel aldri vært større bredde i utvalget av gode håndverksøl i Norge. Men over 90% av ølkonsumet er fremdeles pils/lys lager fra de få industribryggeriene.

For oss som er glad i de uavhengige håndverksbryggeriene er det gøy å se at stadig flere setter pils på menyene sine.  En god pils skal man nemlig ikke kimse av!  Pilsen er tørsteslukkeren, den er det sosiale glidemiddelet, den er trøst og glede og gode opplevelser. 

Derfor fant vi ut at vi må ta pulsen på pilsen.  Den norske håndverkspilsen. Vårt distriktskontor i Vestlandets hovedstad Bergen, Bergen Beer Blog, tok med glede på seg oppgaven.

Fjerde norske håndverkspils ut er Ægir Bryggeri sin Pils. Ægir i Flåm er også en av hjørnesteinene i norsk håndverksøltradisjon og har vært med siden begynnelsen. De leverer alltid solide gjennomtenkte øl og har en rekke ikoniske poløl som alltid får plass i mitt kjøleskap.

Pilsen deres ble i mange år brygget på deres eget bryggeri, men for en stund siden flyttet de produksjonen til Aass Bryggeri i Drammen.  Publikum ville ha den på halvliter boks, og det har ikke Ægir mulighet til på sitt system i Flåm.  Og en såpass god pils fortjener å komme i halv liter!

Smaksnotat:

Ægir Pils
Czech-Style Pilsner
4,7%
Ægir Bryggeri

Gyllen halmgul, klar, flott vedvarende of-white skumhode.

Lett aroma av lys malt og korn, små florale hint, ørliten sitrus-tone.

Frisk og fin i munnen, medium + karbonering.  Lett maltsødme, toner av lys malt, lette florale toner også i smaken.  Overraskende lang avslutning, med lett sødme, tørrhet og fin bitterhet.  Stor drikkbarhet.  Godt balansert øl, som passer ypperlig til lett sommermat. Eller som det så riktig står på etiketten; «»gjev sjømat og andre lette rettar ein passeleg sus i serken».

Skriv en kommentar