Amerikas eneste trappist-bryggeri stenger kranene

I forrige uke annonserte Spencer Brewery, tilhørende St. Joseph's Abbey i Spencer, Illinois, at de vil slutte med å brygge øl.

Amerikas eneste trappist-bryggeri stenger kranene

©Mcvoorhis/ Wikipedia Commons

Trappistmunkene ved St. Joseph’s Abbey, som var vant med å selge syltede grønnsaker og frukt, samt religiøse gjenstander, syns ideen med å starte et bryggeri var en spennende og kanskje kunne være mer innbringende enn det lette salget fra klosterbutikken gjorde. I 2014 så bryggeriet dagens lys og brygget et sterkøl med belgisk gjær for å holde i hevd trappistølet sine røtter.

En Belgian-style golden ale fikk mange ølentusiaster til å fristes av et nytt trappist-øl. Ikke bare er det sjelden kost at det kommer innovasjoner fra innsiden av disse ekte klosterbryggeriene, men at den ellers så beskyttede trappist-tittelen var brukt, fikk nyskjerrigeheten til å pirres ekstra.

I en evig forandrende ølverden ble nok en relativt generisk golden ale med belgisk gjær overkjørt av mer spennende og interessante smaker, hvor tilhengerne av det amerikanske trappistbryggeriet utdeler en god del skyld mot Ipaens fremtog. Man skulle tro de visste at herrens veier er uransaklige.

Siste batch er allerede brygget, men man kan nok få tak i Spencer-ølet en liten stund fremover, om man vil ha et trappist-klenodium i ølkjelleren.

Skriv en kommentar