Slik fungerer Vinmonopolets forskjellige utvalg

Det er mye snakk om Vinmonoplet sine forskjellige utvalg, men det er ikke alltid lett å holde styr på hvilke utvalg man finner i butikk, på nett eller må søke om spesielt. Når pollistene deles broderlig, men uten forklaring, er det lett å tro at alt er tilgjengelig. Her er en liten oversikt som forhåpentligvis hjelper.

Slik fungerer Vinmonopolets forskjellige utvalg

Basis- og partiutvalget

Basis- og partiutvalget består av produkter innkjøpt av Vinmonopolet, samt produkter som har kvalifisert seg gjennom tilfredsstillende salg fra bestillings- eller testutvalget.
Nye produkter i basisutvalget er garantert salg i 12 måneder (introduksjonsmåneden + 11 måneder).

Partiutvalget er produkter som kjøpes inn i et begrenset kvantum. Disse produktene listeføres til partiet er solgt ut.

Bestillingsutvalget er varene som kan bestilles enten via butikkene eller på vinmonopolet.no.

Bestillingsutvalget er etablert for å fange opp det tilbudet av produkter som grossistene har på lager i Norge, men som ikke tas opp i basis-, parti- eller testutvalget.

Tilleggsutvalget består av øvrige produkter som grossistene kan tilby utenom det de har på lager. Produkter i tilleggsutvalget listeføres ikke i nettbutikken til Vinmonopolet, men kan velges ut til å være lagerført i enkelte butikker for eksempel via butikkens lokale sortiment.
I Tilleggsutvalget kan et produkt som står i listene ikke engang være importert ennå.
Det medfører at det kan være lang ventetid eller at produktet ikke kommer til Norge pga lav forespørsel feks.

Spesialutvalget

I +ØL-butikkene lanseres det nyheter hyppig, hele 12 ganger i året, og 6 av disse er såkalte spesialslipp. Målet er at kundene alltid skal finne noe nytt i hyllene. Produktene som lanseres i spesialbutikkene skal være av eksepsjonelt høy kvalitet, varene er ofte tilgjengelig i små partier, de er nyskapende og svært etterspurt i markedet.

Varer i spesialutvalget kan kjøpes eller bestilles for henting i de spesialbutikkene som har varen på lager. Noen varer kan bestilles for henting hos Posten/post i butikk eller for levering på dør der dette tilbys

Skriv en kommentar