Norsk Kornølfestival 6. til 8. oktober

I 2019 ble Norsk Kornølfestival utpekt som et av 52 reisemål av New York Times

Norsk Kornølfestival 6. til 8. oktober

Norsk Kornølfestival er den eneste festivalen dedikert til tradisjonell gårdsbrygging. Festivalen holdes i Hornindal, som er et kraftsentrum for norsk tradisjonsbrygging. Her brygger folk fortsatt råøl med einerlåg på gamlemåten, og gjærer med kveik som de har arvet fra far og farfar.

På festivalen stiller mange tradisjonsbryggere som hjemmebryggere og serverer sitt eget tradisjonsøl. Bryggerne kommer fra Voss, Sogn, Nordfjord, Sunnmøre, Stjørdal, Telemark og andre steder. Mange av dem har også med kveiken de har arvet fra forfedrene, og noen deler den ut på festivalen. Vil du smake norsk tradisjonsøl og snakke med de som holder tradisjonen levende er dette den beste muligheten som finnes.

På festivalen har vi også kommersielle bryggere som selger øl inspirert av tradisjonen og gjæret med kveik. Det blir foredrag om alle sider av tradisjonsbryggingen. Og det vil bli en demonstrasjon av hvordan tradisjonsøl brygges i hallen under festivalen. Hvert år viser vi fram tradisjonen slik den er på ett bestemt sted. Hvilket sted skifter fra år til år.

For den som vil smake ekte norsk tradisjonsøl finnes det ingen bedre anledning enn i Hornindal fra 6. til 8. oktober.

Foredrag:
 – Jeff Alworth, forfatter av “The Beer Bible”, snakker om tradisjonens viktighet
 – Karoline Kjesrud, arkeolog, snakker om vikingenes øl
 – (kommer flere, ikke avtalt ennå)

Arrangement:
 – Oppskåke i eldhus torsdag kveld
 – Omvisning på Hornindal Mølle

https://www.norskkornolfestival.no/category/nyheter/

Skriv en kommentar