Gulating Gruppen konkurs

Gulating Gruppen konkurs

I et informasjonsskriv til sine leverandører den 26.09.2022, informerer konsernsjef Tom Anders Solberg om at det i hele år har vært forsøkt å hente inn penger til Gulating Gruppen AS. I følge kilder Ølportalen har vært i kontakt med lyktes det ikke, og det har blitt meldt oppbud 04.10.2022.

Infoskrivet som ble sendt ut beskrev det som en sist utvei som ble forespeilet leverandørene, der de fikk tilbud om å konvertere utestående gjeld i aksjer eller tegne seg opp for aksjer til en svært lav kurs i et siste forsøk for å sikre videre finansiering. Dette virker det nå som at de ikke har lyktes med.

Daglig leder i Gulating Gruppen AS Tom Anders Solberg, klarte ikke snu skuta han fikk ansvaret for i februar i år.

– Dette er både emosjonelt og blytung, sier daglig leder Tom Anders Solberg til Ølportalen. Siden i våres har det vært en kamp for å få finansieringen på plass, og har vært veldig nærme flere ganger men vi har ikke lyktes helt. Som en siste utvei prøvde vi å få allerede investerte aksjonærer enda mer med, sammen med leverandørene våre, men til tross for massiv støtte fra begge leirer var det ikke nok til slutt.

Siden oppstarten i 2013 har Gulating Gruppen AS tapt 70,6 millioner kroner, med pandemiåret 2020 som det eneste året med positivt resultat. Hovedoppgaven var overordnet styring av markedsføring og innkjøp for kjedens franchisedrevne ølutsalg og puber, og styring av deres egen distribusjonsselskap Guleng AS. Også dette firma har levert meget negative resultater, og har gått 21,1 millioner i tap siden oppstarten for fem år siden. I 2021 hadde disse to firmaene en total leverandørgjeld på 13,8 millioner

– Det har vært flere som har vært villige til å gjøre om gjelden til aksjer, og det er det som er det triste når vi ikke kunne gjøre opp for oss og at det ender slik. Jobben de siste månedene har vært både på å sikre finansiering, men også å hjelpe leverandørene og franchisetagerne så godt som mulig. Når vi ikke klarer å få dette til, er det rett og slett en veldig trist dag, avslutter en tydelig beveget Solberg.

Oppbudet går på hovedkonsernet, og hvilken betydning det vil ha på butikkene og barene gjenstår å se. Butikkene og barene står for det meste som uavhengige av Gulating Gruppen AS, men det gjenstår å se hvordan påvirkning oppbudet vil ha når bobestyrer er ferdig.

– Nå venter jeg på å bli kontaktet av bobestyrer så får vi se. Vet ikke hva som skjer med navnet, det kommer an på om det er en del av boet eller ikke, sier daglig leder i Gulating Vestkanten i Bergen, Hans Kristian Senneseth. Det er ingen av butikkene som er eid av Gulating Gruppen AS, så de er sånn sett ikke direkte rammet av konkursen. Og franchisetakerne er fortsatt en kjede, så må vi se hva den neste tiden bringer, avslutter Senneseth.

Det er fortsatt uklart hva som skjer med logistikkdelen i Guleng AS, som er ansvarlig for nesten 20.000 julekalendere som skal ut til butikkene i de kommende ukene. Dette er en stor del av omsetningen både for driften og butikkene, og ikke minst de mange småbryggeriene som har levert øl til denne kalenderen i tillegg til de vanlige øl til hyllene.

Skriv en kommentar