Årets Øl 2022 finalistene klare

Årets Øl 2022 finalistene klare

I februar 2023 er det klar for den årlige mat- og drikkefesten Det Norske Måltid, som gjennom 15 år har etablert seg som en av de viktigste prisutdelingene innen mat- og drikkebransjen. De kårer blant annet Årets Øl, og nå har finalistene blitt annonsert. Disse har blitt valgt ut av alle innsendte øl av et fagpanel som inkluderer dommere fra blant annet Re-Naa og To Rom og Kjøkken.

Kan Rygr vinne Årets Øl på tredje forsøket? Bilde: Det Norske Måltid, Kristin Austigard

– Det er en ære å hevde seg i Det Norske Måltid for tredje året på rad. Første året som delfinalist, og de to siste som finalist, sier daglig leder hos finalist Rygr Brygghus, Sune Aabø Parker. Vi ser på dette som en anerkjennelse på vårt fokus på bruk av norsk kvalitetsmalt og andre norske råvarer i produktene våre. Vi krysser fingrene for på at alle gode ting er tre og at vi i år går helt til topps.

Rygr Brygghus sin Jærpilt Gulrotkake Surøl med krekling er et av ølene som har blitt annonsert, og er brygget med malt fra Jæren Korn og Malt, havre fra Stangeland Mølle, krekling fra Reisa AS i Troms og Finnmark samt gulrøtter fra Jone Wiig i Rogaland. Men Jærpilt er ikke eneste ølet fra Rogaland som har funnet veien til finalen, det har nemlig Perler for Svin fra Lervig Aktiebryggeri også. Dette er en stabil øl i porteføljen til Lervig, en 6,3% IPA med Azzava, Mosaic og Simcoe.

– Det begynner å bli noen år siden sist vi hadde noen øl påmeldt til Det norske måltid eller den type konkurranser for den slags skyld. Nå er det ikke ofte lagere er med i denne typen finaler, og jeg synes det sier litt om kvaliteten på Sumava, og den satsningen vi gjør på å bli et av verdens beste leverandører av craft lagers, sier Stefan Williams Hansen, sales manager for Haandbryggeriet til Ølportalen.

– Når vi valgte å bli med i Det norske måltid, så er det nettopp fordi Sumava er et fantastisk matøl med stort spennvidde på hva den passer til av mat. Det er ikke så ofte denne typen øl får den oppmerksomheten den gjerne fortjener, og da er en setting som Det norske måltid en fin plass, avslutter Hansen.

Finalen i Det Norske Måltid er på Sola den 2. februar 2023, der vinnerne i alle kateogoriene annonseres.

Skriv en kommentar