Nytt liv til Gulating

Berentens Brygghus og Beerski Import overtar konkursboet til butikkjeden Gulating, samt distribusjonsfirmaet Guleng.

Nytt liv til Gulating

Det ble torsdag 20. oktober klart at bryggeriet Berentsens Brygghus og importøren Beerski kjøper konkursboet til Gulating, som slo seg konkurs 4. oktober. Dette melder de selv i en pressemelding.

Etter å ha tapt 70 millioner kroner over 9 år, slo Gulating Gruppen AS og datterselskapet Guleng AS seg konkurs tidligere denne måneden. Nå er det klart at det Rogalandsbaserte bryggeriet Berentsens Brygghus og ølimportøren Beerski AS overtar konkursboet.

– Berentsens Brygghus AS og Beerski AS har
inngått et samarbeid med mål om å bevare Gulatingkonseptet. Sammen ønsker vi å kunne fortsette å tilby et stort utvalg av både norske og utenlandske øl gjennom
franchisebutikker i Gulating-gruppen i fremtiden, melder assisterende leder i Berentsens Brygghus, Jone Ellingsen, i en pressemelding.

Den største bekymringen til Gulating-butikkene har hatt etter at Gulating-gruppen gikk konkurs, var om deres populære julekalendere ville havne i butikken eller som skjemt øl. Dette i tillegg til mange norske bryggerier både har mange varer på lager og utestående gjeld, som har gitt mange bekymringer til leverandørene. Det ser nå ut til å ha kommet langt nærmere en fornuftig og bærekraftig løsning, med det nye oppkjøpet.

Det har blitt bekreftede at 70 paller med rundt 5000 øljulekalendere blir sendt ut til butikkene, med en ytterligere 11.000 kalendere som er under pakking. Dette var også et av hovedpunktene som ble trukket frem i pressemeldingen fra de nye eierne:

– Gulatings Julekalender er ett av de mest ettertraktede konseptene i kjeden. Gjennom
et nytt samarbeid mellom Berentsens Brygghus AS og Beerski AS, blir konseptene og franchisen ivaretatt også i
fremtiden.

Berentsens Brygghus har vært en familieeid bedrift siden 1895 og kommer derfor med lang historie og kunnskap om øl og mineralvann. Berentsens har også i mange år brygget Gulating sine egne brandede øl, nemlig DRAGUR.
Beerski har endel kortere driftstid, men har allikevel markert seg på ølscenen selv med en oppstart i det trøblete året 2020.

Skriv en kommentar