Håndpumpet fatøl til Norge

Importøren DGB Import (DGBI) har investert i mobile håndpumper fra England, for å kunne gi det norske folk skikkelig cask-conditioned fatøl.

Håndpumpet fatøl til Norge

Håndpumpene er av typen Angram CQ brass & oak fra britiske Angram som har over 40 års erfaring med drikkedispensere for puber og barer. Disse håndpumpene, også kalt ‘motorer’ er mobile og monteres veldig enkelt på baren. Pumpelinjene kobles lett på fatene og man har cask-conditioned øl i løpet av få minutter fra start av montering!

Ølet kondisjoneres i spesialkegs med pose på 20 eller 30 liter, slik at ølet behandles likt som på vanlige stålfat.
Med andre ord, så trenger man ikke å koble til keggen med luft eller gass da ølet blir sugd opp av vakuumet som håndpumpen produserer. Dermed holder slikt øl også lenger på fat, som er godt nytt for alle parter.
Denne «nye» løsningen blir vel sett på med argusøyne, lik stålfatene ble når man gikk bort fra trefat, men det gikk nå over etter et par øl det også.

Det har ikke vært særlig godt utvalg av håndpumpet cask-conditioned øl her til lands de siste årene, men disse håndpumpene fra DGBI er nå tilgjengelig på Tæps i Fredrikstad, Melkebaren i Sandnes, Mellombels på Bryne, i Stavanger har På kornet og Cardinal, og snart blir det tilgjengelig hos Tromsø Mikrobryggeri & Balthazar Vinbar. Den gode nabo og Moskus i Trondheim, samt Brygg og Oslo Mikrobryggeri i Oslo har også håndpumper som stadig vekk har cask-conditioned øl tilgjengelig

Vis 4 kommentarer

 1. Er det ingen steder i Oslo som har dette?

  1. Jo, både Oslo Mikrobryggeri og Brygg feks har pumpe, men ølet er ikke alltid like tilgjengelig.

   Jeg burde presisert at det var stedene med disse nye pumpene som ble ramset opp 😉

   Lasse L

 2. Den gode nabo i Trondheim har også håndpumpe.
  Og Moskus staves med k 😉

  1. Det er oppdatert. Min feil å ikke presisere at de stedene jeg listet opp var de som hadde disse «nye» pumpene, men fint å dele mer ølglede

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.