Dagens Juleøl: Nøgne Ø, Hvit Jul

Vi vet at det fort kan bli rikelig med ABV når vi setter i gang med å teste juleøl og begynner derfor med en butikkvariant som en slags oppvarming.

Dagens Juleøl: Nøgne Ø, Hvit Jul

Det er lenge til jul og vi som ønsker å drikke oss gjennom – unnskyld – teste en del forskjellige øl. Vi setter pris på at det også finnes varianter som ikke er malttunge, fulle av mørke frukter og søtere en konemor var den dagen vi giftet oss. Derfor starter jeg min del av denne runden med juleøl med et øl som er både forfriskende og har forholdsvis lav alkoholstyrke (butikk).

Bryggeriet Nøgne Ø – det kompromissløse bryggeri- burde være kjent for lesere av Ølportalen. Som mange vet har de begynt å brygge og bokse en del av sine standard butikkøl andre steder, men når det kommer på flaske kan du være trygg på at det er brygget på Rygene i Grimstad kommune.

Hvit Jul inngår i en form for serie der du også finner Rød Jul og Svart Jul.

KRYDRET HVETEØL 4,5%, 0,5 l, kr 45, – eller deromkring

Ingredienser: Vann, maltet Bygg, maltet hvete, hvete, havre, humle, nellik, pommmeran skall, belgisk gjær.

Farge: Lys strågul, luftig hvit skum.
Aroma: Frisk krydderduft, underliggende sitrus.
Smak: Krydder i en blanding som forvirrer hjernen litt. Pomerans, nellik og belgisk gjær kjemper litt om oppmerksomheten og samtidig om dette skal oppfattes som en juleøl eller noe mer sommerlig. Men når den første overraskelsen har gitt seg, fungerer blandingen overraskende godt!
Tørr avslutning, men en lett traktig bitterhet.
Passer til: Kalkun, fisk og forberedelser til jul.

For å være helt ærlig er nok dette ikke en øl for alle og det er ikke en øl med den helt store julestemningen, men det er utvilsomt en god øl en del vil like.

Testet øl er fra i fjor. Det ryktes at Nøgen Ø har satt sine fremste folk på dette brygget i år for å garantere at det blir enda bedre.

Skriv en kommentar