Håndverksøl lansert i flyselskap

Drum Brew har inngått samarbeid med flyselskapet Norse, og har nå lansert et eget øl med norsk malt.

Håndverksøl lansert i flyselskap

Hos det norske flyselskapet Norse ble det denne uken lansert et eget designet øl fra bryggeriet i Arendal, Drum Brew, kalt Sørlandsgull. Denne golden alen er brygget med malt fra Bonsak Gårdsmalteri, og var nominert til Årets Øl i Det Norske Måltid. Bryggmester Erlend Årsbog sier at dette samarbeidet har falt helt naturlig siden både Norse og Drum Brew originalt kommer fra Arendal, men legger ikke skjul på at det har vært en nervepirrende prosess.

– Det er egentlig helt sykt, jeg har ikke fått reflektert helt over det. Da jeg startet Drum Brew sto det i avisene at jeg sluttet i den gamle jobben for å brygge øl og få det ut i verden, så dette må man jo kalle et stort steg i rett retning, sier en smørblid Årsbog. 
– Det er veldig kraftfullt å kunne ha et samarbeid med et flyselskap som er lokalt. Det gjør det mer personlig og ekte. Det er selvfølgelig veldig nervepirrende å skalere produksjonen fra 4000 liter til 25000 liter, men det løste vi fint. Den lokale støtten både Norse og jeg har fått er veldig betryggende, og har gjort prosessen veldig givende for alle parter.

Smaksløkene endrer seg når man flyr, og man får dempet smakene sine i høyden. Derfor brukes det mye tid på å teste og utforske smakene i både drikke og maten som serveres ombord på fly, for å imøtekomme denne endringen i smak. Thom-Arne Norheim, Chief Operation Officer hos Norse, beskriver samarbeidet som helt naturlig for Norse. 

– Vi synes Erlend representerer veldig mange av de samme verdiene som oss i Norse. Det er gründerdrift, lokalt og med kvalitet i fokus, og å samarbeide med lokale bedrifter som Drum Brew er kulturbyggende for oss og våre reisende, sier Norheim til Ølportalen.

Lanseringen markerer at nok et norsk håndverksbryggeri får servert ølene sine i 10.000 meters høyde, etter at Oslo Brewing Co startet sitt samarbeid med Norwegian Airlines for noen år siden. Dette er en arena som vanligvis er dominert av de store, internasjonale selskapene i Europa. Vi kan nok ikke forvente at dette er starten på en ny trend med stort utvalg av håndverksøl fritt tilgjengelig hos norske flyselskap, men skal vi tro en entusiastisk Thom-Arne så er det kanskje ikke så usannsynlig at utvalget vil bli stadig større fremover.

– Veien er lang fra å brygge øl på et lite bryggeri i Arendal, til å få det servert på en splitter ny Dreamliner på vei over Atlanteren, sier Norheim. Men her har vi altså Erlend som går rundt i kabinen og holder ølsmaking for våre reisende, så dette er forhåpentligvis bare starten. Personlig velger jeg ofte fly basert på hvilket øl de serverer, f.eks en 380 fra Lufthansa fordi der får man servert dunkel. Kanskje ølentusiaster i fremtiden velger Norse grunnet Drum Brew, avslutter en smilende CEO til Ølportalen

Skriv en kommentar