Lanserer økologisk øl med restaurant

Lanserer økologisk øl med restaurant

Sørlands-bryggeriet Homborsund Bryggeri annonserer gjennom en pressemelding at de nå lanserer sin første økologiske øl, i samarbeid med restauranten Tilstede Mat&Mer. Restauranten i Kristiansand er en vegetar- og veganvennlig restaurant, som har et spesielt fokus på kortreiste og økologiske råvarer.

Daglig leder Alf Olav Øye forteller om et godt samarbeid, som nå har resultert i bryggeriets første økologiske øl – Ramsvika økologiske session IPA.

– Vi forsøkte å finne tak i økologiske råvarer, noe som skulle vise seg litt utfordrende gjennom vår vanlige leverandør, sier Øye til Ølportalen. Men til slutt fikk vi tak i noen malt- og humletyper som passet godt, og som hadde de riktige sertifikatene. Det er brukt hvetemalt, pilsnermalt og caramalt, og ikke minst gode mengder Amarillohumle som gir et preg av tropisk frukt og sitrus.

Ølet er i utgangspunktet tenkt i salg på Tilstedet Mat & Mer, men kan nok finne veien til velassorterte ølutsalg etterhvert.

Skriv en kommentar