Atna Øl legger ned

Dørene er nå permanent lukket hos et av landets eldste håndverksbryggerier, Atna Bryggeri.

Atna Øl legger ned

Det ble tidligere denne måneden klart at Atna Øl AS har meldt oppbud. Bryggeriet startet i 2004, men Atna Øl AS ble startet først i 2008. Nå er det med andre ord slutt for et av de eldste mikrobryggeriene i landet, som har kjempet hardt for sin eksistens i den lille bygden i Stor-Elvdal.

Atna er en liten bygd midt i Østerdalen, og har snaue 200 innbyggere. Her etablerte Atna Bryggeri seg i 2004 i en nedlagt flatbrødfabrikk, med konkursboet til Østerdalen Bryggeri som la ned på Rena året før. Bak driften var blant annet Gunnar Wiig som var med på å starte Nøgne Ø, men dessverre gikk dette konkurs bare fire år etter. Deretter ble Atna Øl startet i 2008, med en av medstifterne Sverre Oskar Øverby som daglig leder.

Tunge år lå foran bryggeriet som kjempet for sin eksistens i mange år, før håndverksølbølgen kom på starten av 2010-tallet. Dette resulterte i at Atna Bryggeri sine øl var et av de aller første håndverksbryggeriene med nasjonal distribusjon i de store dagligvarekjedene, med øl som Nakenbad, Rypeøl og Til Rakfisk.

Dessverre har de ikke klart å holde følge med markedet. Mangel på utvikling i porteføljen, lite markedsaktivitet og hardere konkurranse har nok alle vært faktorer som har gjort at de 29.10.2022 offisielt meldte oppbud. Om Atna Bryggeri gjenoppstår gjenstår å se, uansett har en liten bit norsk bryggerihistorie måttet lukke dørene.

Det har ikke lyktes Ølportalen å få en uttalelse fra bryggeriet i forbindelse med oppbudet.

Skriv en kommentar