Lindheim Ølkompani ruler Belgia

Telemarksbryggeriet vinner medalje i sin femte strake deltagelse, i en av de mest prestisjefulle ølkonkurransene.

Lindheim Ølkompani ruler Belgia

Under helgens utdeling av Brussels Beer Challenge, ble det klart at Lindheim Ølkompani vant gull for sin øl Markens Grøde. Dermed har Lindheim vunnet medaljer hele 5 år på rad, i det som regnes som en av de mest prestisjefylte og seriøse ølkonkurransene i verden.

Lindheim har de siste årene befestet seg som Norges ledende bryggeri av spontanfermenterte øl, og med deres lokasjon på gård har frukt vært en viktig del av bryggeriets reise helt siden starten. Det er også disse ølene som de har vunnet priser med i Belgia, i en konkurranse der man finner noen av verdens aller beste på akkurat disse stilene. I fjor vant de med deres Coolship Blåbær, Stakk og Sour Cherry, mens i år var det Markens Grøde som vant gull i kategorien «Flavoured beer: Fruit beer».

– 5 år med medaljer er supergøy! sier Ingeborg Lindheim til Ølportalen. I år fikk Markens Grøde gull for andre gang og det er ekstra gøy da det er så mye frukt og bær fra området vårt i denne, avslutter Lindheim.

Markens Grøde er en 7% syrlig wild ale, som er lagret på eikefat i ca. et år etter først å ha blitt spontanfermentert i coolship.. Deretter har det blitt tilsatt jordbær, kirsebær, moreller, solbær og bringebær, for ytterligere lagring i 4 måneder. Resultatet er som beskrives på etiketten «Tutti Frutti wild ale», grunnet sitt store bærpreg.

Skriv en kommentar