Foreløbig farvel fra Færder

I 2014 startet Færder Mikrobryggeri opp i de gamle vaskerilokalene i Tønsberg sentrum. Legeutdannede og bryggmester Mathias Krüger sa da at han skulle gi bryggingen to år. Åtte år senere, er det derimot slutt, både for han og mamma Tone.

Foreløbig farvel fra Færder

«Først av alt så synes vi sjøl at det er kjipt» starter Tone Krüger, gründer, sjauer og mamma til Færder Mikrobryggeri og fortsetter «for det har vært veldig fint å være del av en bransje som genuint bryr seg om hva du gjør» forteller hun til Ølportalen.
Hun har vært mer involvert i produksjonen sammen med sin sønn det siste året og selv om de liker den delen av jobben aller best, så har det blitt en del «29-års feiringer» på den blide damen og kroppen knirker litt mer enn før. Da blei det sånn at Mathias også gikk i tenkeboksen.

«Jeg har hatt det veldig bra her» sier han til Tønsberg Blad. «Samtidig har det gnagd at jeg ikke har brukt utdannelsen min som lege. Nå vil jeg prøve det».
Moren fortsetter «Valget er nok vanskeligst for han» og vi står ved påstanden om at mor vet best.
Nå som resultatet ser bra ut tenker de at det forhåpentlig er noen som vil overta Færder og føre bryggeriet videre.

«Vi er mest opptatt av hvem som skal ta over, gjerne noen som har Færder-ølet i sitt hjerte. Pengene er ikke det viktigste» sier Tone til TB og utdyper «Har du hatt lyst til å bli en gründer engang, men ikke lyst til å starte helt fra scratch, da kan dette passe».
Med utsikter for at budsjettet skal gå rundt en halv million i pluss for 2022 og bryggeriet allerede har gode avtaler med Vinmonopolet, Norgesgruppen og Matskattlauget i Meny, ligger mye allerede til rette for arvtagerne.

Etter åtte år med drift er det også tilrettelagt for produksjon fra dag en, da bryggeriet er optimalisert, flasker er klare, etiketter og merkenavn er innarbeidet, om nye investorer skulle ønske å ta over Færder.
«Vi håper inderlig det. Vi har aller best likt å lage varene og holde smakinger» sier Tone til Ølportalen og avslutter «Vi har lært masse og truffet så utrolig mye fine folk i denne bransjen. Det må du skrive».

Skriv en kommentar