Nå er det slutt på CB-øl fra Kristiansand

Christiansand Bryggeri har siden 1865 produsert øl i lokalene i utkanten av Kristiansand sentrum, men nå er det ubenhørlig slutt.

Nå er det slutt på CB-øl fra Kristiansand

Produksjonen av ølet blir flyttet fra det 160 år gamle bryggeriet i Kristiansand til Hansa Borgs bryggeri i Sarpsborg.

Ølet fra Christianssands Bryggeri er brygget på vann fra en kilde som ble funnet 32 meter under bakken for tilbake i 1932. Drikkevannet fra denne kilden holder en temperatur på rundt 9 grader gjennom hele året. Dette vannet har også blitt brukt i produksjonen av Coca-Cola, og ble kåret til Europas beste. Slagordet «brygget på kjærlighet og kildevann» refererer til dette unike vannkilden som brukes i produksjonen av ølet.

Selv om produksjonen av CB-ølet flyttes fra Kristiansand, vil den fortsette hos Borg i Sarpsborg. Dette har skapt noen reaksjoner fra folk i Kristiansand som mener at ølet bør produseres lokalt. Likevel har det nye brygget blitt godkjent av mange innen bransjen.

«Vi har hatt noen prøvetappinger som har blitt testet av utelivsbransjen her i Kristiansand. Det fikk veldig gode resultater» forteller, Stina Kildedal-Johannessen, bærekraft- og kommunikasjonsleder i Hansa Borg, til NRK. Denne uken ble de siste dråpene CB-øl tappet i Christiansands Bryggeri sine lokaler, som har blitt produsert her siden 1865. «Det er klart det er trist», sier fabrikksjef Øystein Føreland til NRK.

Hva man skal gjøre med bygget og området er ennå ikke avklart.

Vis kommentar

  1. Håpløst leit og hinsides all fornuft.
    Nok et åpent sår i norsk bryggerihistorie.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.