Hard kamp resulterte i Haldens første ølbutikk

Hard kamp resulterte i Haldens første ølbutikk

Med 50% pappaperm, 50% jobb som bryggmesteer på Nøisom, unge i barnehage, kone, hund, katt og husrenovering skulle man tro at Joachim Grandahl har nok å henge fingrene i. Men når de rette lokalene for en ølbutikk kom på markedet kunne han ikke la være, og 17. november åpnet dørene på LokalPokal i Halden.

– Det å starte en ølhandel i Halden har jeg tenkt på lenge, og når jeg mistet min permisjonsøknad fra NAV grunnet en feil, så klemte vi til, sier Grandahl til Ølportalen.

Den travle ølhandleren forteller om en utfordrende kamp med kommunen, for å få salgsbevilling til butikken i Kirkegata. Halden Kommune hadde nemlig vedtatt at denne typen virksomhet ikke skulle etableres i kommunen, noe som bare kunne endres ved neste kommunevalg i 2024. Men etter å ha jobbet et år med søknadsprosessen, ordnet det hele seg til slutt.

– Hele prosessen har vært litt underlig og veldig forvirrende, men jeg fikk salgsbevillingen til slutt. Butikken skal være et samlingssted for de som driver med lokalproduksjon. Her finner man blant annet møbler og fjøler fra Halden Tredesign, kniver fra Tistedal knivmakeri og kaffe fra Øst Kaffekompani, avslutter Grandahl.

Butikken har kun norske produsenter i hyllene, og selv om det selvfølgelig blir en del varer fra eget bryggeri, satses det på å være over 100 forskjellige øl i hyllene før sommeren. Her finner man både Kinn Bryggeri, Raa Brewing, Salikatt, Lindheim Ølkompani og flere til, i den lille butikken som ligger et lite steinkast fra Halden Stasjon. Så vil tiden vise, om øl-tørste Haldensere kjenner sin besøkelsestid.

Skriv en kommentar