Kofoedbryggeriet får ny eier

Kofoedbryggeriet AS får ny eier og går inn i et nytt kapittel med storsatsing og helt nytt bygg på Vesterøy.

Kofoedbryggeriet får ny eier

Kofoedbryggeriet er et gårdsbryggeri lokalisert på Kirkøy på idylliske Hvaler.

Historien om Kofoedbryggeriet startet på kjøkkenet i år 2000 hjemme hos Tom og Elly-Ann Kofoed da de begynte å brygge øl i det små. Med årene vokste interessen og kapasiteten økte gradvis frem til dagens volum. Tom, som har en bakgrunn innenfor automatisering, bygget med årene opp en imponerende maskinpark med robot-plukkarm og automatisk fylling av flasker.
  
«I juni 2011 åpnet vi offisielt dørene til Kofoedbryggeriet. Våre to første øltyper var «Hvaler Pils» og «Mørk». Disse er fortsatt med den dag i dag i sortimentet og blir etterspurt av kunder fra nært og fjernt. Etter hvert som ryktet om et godt øl spredte seg vokste bryggeriet i størrelse.»

I begynnelsen av 2020 inngikk Kofoedbryggeriet et samarbeid med Tom og Inger Olsen. Tom O. har vært en ivrig hobbybrygger siden 2014 ved siden av jobben som brannmann i Fredrikstad. De har sammen driftet Kofoedbryggeriet siden 2020. Tom og Tom ved kjelene, Elly-Ann i utsalget og Inger ved det administrative.

Men nå tar altså Petter A Olsen Holding AS, et investeringsselskap over eierskapet. Kofoedbryggeriet flytter inn i nytt rundt april 2023. Frem til dette vil fremdeles produksjonen foregå i eksisterende lokaler på Kirkeøy.

«Vi vil takke for det gode samarbeidet vi har hatt i de årene vi har drevet og synes det er spennende og flott at Petter Olsen satser og videreutvikler der vi startet» sier de tidligere eierne

Skriv en kommentar