Et nyhetsblikk på øl-Norge

Et nyhetsblikk på øl-Norge

Det skjer en del endringer i ølnorge, her er noe av det Ølportalen har fanget opp.

Petter A Olsen kjøper alle aksjene i Kofoedbryggeriet, som skal flytte til Vesterøy og få nytt navn. Det nye navnet blir Bryggeriet på Hvaler. Planen er å fortsette på dagens nivå. Det betyr 25.000 til 30.000 liter i året.

– Det er med stor glede og inspirasjon at vi nå kan fortelle at Storgata 17 i Honningsvåg blir en del av Perleporten Kulturhus sin virksomhet, sier Birgit Johansen og Tore Fosse til Radio Nordkapp.
– På mange måter kan man si at ringen er sluttet, da det gamle «øllageret» i nr. 17 er planlagt som bryggeri med utsalg av eget lokalbrygget øl, sier Fosse. 

Bryggeriet Lysefjorden mikrobryggeri i Ytre Arna har opna ølutsal i sentrum, og sjefen sjølv håpar dette vil bidra til å auka salet og få bedrifta på plussida att, skriv avisa Bygdanytt.

Nøisom, som nylig feiret 10-års jubileum, har vokst seg litt større, og kan gå inn i 2023 med et grønt bidrag. Mye av ølet skal flyttes fra flaske til boks skriver Fredrikstad Blad. Nå er det slutt på mobilt leietapperi, og inne på bryggeriet er det satset mellom 2 og 2,5 millioner kroner i leasing og kjøp av utstyr. Sentralt er en tappelinje for boks.

Den populære kjøkkensjefen og bryggeren i Vitenparken, Hafsteinn Snæland forlater stillingen i slutten av januar, forteller Ås Avis. Han skal starte som driftssjef for bryggeriet Ölgerðin, som driver Islands største bryggeri samt den mest profilerte mikrobryggeriet Borg Brugghus.

Ekeby Gårdsbryggeri utenfor Moss fikk 656 nye aksjonærer i fjor – nå står 173 i kø for flere aksjer, skriver Finansavisen. Foreløpig er det investert to millioner kroner i tanker og tappelinjer. I år produserer Ekeby 25.000 liter. Neste år håper bryggeriet på 50.000 liter.
– Vi brygger på eget korn, og i år har vi dyrket 7,5 tonn korn som er maltet.

Jan Sigurd Otterleis selskap Otterlei Group kommer til å kjøpe 100 prosent av
Arendals Bryggeri dersom bryggeritomta selges som planlagt. Det kan skje veldig snart. – I forbindelse med et eventuelt salg av tomten kommer Otterlei Group til å overta aksjene til de øvrige eierne, bekrefter Otterlei overfor Agderposten. Eiendommen selges for å frigjøre kapital som igjen skal skytes inn i driften. Totalt skal det investeres 75 millioner kroner i blant annet ny tappelinje for å tredoble produksjonen av drikkevarer og ta opp kampen med de større bryggeriene i Norge.

Gard Karlsnes har begynt i ny stilling som prosjektleder i Nofima. Han gir seg som leder av mikrobryggeriet hos Aass, men vil fortsette litt på tilkallingbasis.

Skriv en kommentar