Rygr sin Jærpilt vant Det Norske Måltid

Blant 250 produkter som er meldt inn, har Rygr sin Jærpilt vunnet årets øl i Det Norske Måltid 2022.

Rygr sin Jærpilt vant Det Norske Måltid

Kan Rygr vinne Årets Øl på tredje forsøket? Bilde: Det Norske Måltid, Kristin Austigard

Rygr Brygghus på Jæren vant Årets Øl ved Det Norske Måltid sin kåring i Stavanger forrige uke.
Jærpilt, som er en gulrotkake surøl med krekling, vant foran Haandbryggeriet sin Sumava (tsjekkisk mørk lager) og Lervig sin Perler For Svin (juicy IPA).

«Årets øl har et tydelig råvarepreg og fokus på lokalforankring.Dette er spennende og meget godt brygget. Et utsøkt øl med meget god munnfølelse, deilig skum og fin friskhet. [ ] Ølet er komplekst på nesen og gir hint av søte krydder, vanilje og gulrot – her skjer det mye og dommerne har aldri smakt noe lignende. Bra jobba, dette er rett og slett digg!» var juryens begrunnelse.

«Alle gode ting er tre. Etter først å nå delfinalen, så finalen og så til topps i tredje forsøk er utrolig stas! Dette gir oss en bekreftelse på at bruk av norske og lokale råvarer både på jærsk malt, havregryn og gulrøtter, kan produsere et fantastisk spennende brygg. Å vinne kanskje den gjeveste prisen er en flott vitamininnsprøytning for denne flotte gjengen og lønn for hardt arbeid.» sier en entusiastisk daglig leder på Rygr Brygghus, Sune Aabø Parker til Ølportalen.

Ølportalen hever glasset og gratulerer jærbuene med topplasseringen!

Jærpilt er å finne på Vinmonopolet:

Rygr Brygghus
Jærpilt
Surøl 6,5% 0,33l kr 84,40

Farge: Oransjerød
Aroma: Kanel, vanilje, bourbon og krydderkake
Smak: Gulrotkake med kanel, vanilje, bourbon og syrlig frukt

Skriv en kommentar