Fjordfolk tar over Færder Mikrobryggeri

Gründerne av Tønsberg-bryggeriet Færder meldte i desember at de ville selge bryggeriet. Nå er det klart at nabobryggeriet i Sandefjord, Fjordfolk Mikrobryggeri som tar over driften.

Fjordfolk tar over Færder Mikrobryggeri


Partene har hatt god dialog hele veien og deler tankesett med hvordan de vil fremstå som bryggerier og fortsette med sine særegne profiler. Det var vært interesse fra et annet eksisterende bryggeri, men også lokale Tønsberg-folk som ville ta over Færder. «At det var så mange som var interessert, har hjulpet oss med å ta farvel» sier Tone Krüger, Færder-gründer og påtroppende pensjonist, til Tønsberg Blad.

Selv om bryggverket blir flyttet til Sandefjord, tenker de at det fortsatt blir en lokal forankring, da selskapene ikke fusjoneres, men blir holdt som to separate enheter, hvor ølet blir brygget hos Fjordfolk i Sandefjord.

Mathias Krüger, bryggmester hos Færder, blir med på flyttelasset og hjelper til med de første bryggene hos Fjordfolk. «De er proffe, kan faget og har utstyret» uttalte han til lokalavisa.
Han skal begynne som lege når bryggingen har satt seg slik begge parter ønsker i Sandefjord.

Begge bryggeriene leverer ca 100.000 liter øl per øl (Fjordfolk lager også endel cider i tillegg til ølet, mens Færder også lager julebrus). Fjordfolk og Færder hadde omsetning i 2021 på henholdsvis 9,5 millioner og 8 millioner kroner.

Skriv en kommentar