Skifjorden Bryggeri legger ned

"Takk for festen - no går vi heim!" stod det på Skifjorden bryggeri sin Facebook-profil på søndagskvelden. Uten å ha satt kroken på døra helt ennå, så er det like fullt ubenhørlig slutt for bryggeriet i Sogn- og Fjordane.

Skifjorden Bryggeri legger ned

Skifjorden Bryggeri på Håndverksølfestivalen i Oslo

Det lille eventyret tar slutt etter bare 7 år, men selv om det er vemodig og mot deres iboende levemåte å aldri gi opp, er det er med stramt bryst gjengen bak nå legger ned maltsekker og humleposer for videre drift. Og ikke minst er de ydmyke. «Ein god del 1000-timar og ein god del 100.000 km, dag som natt, kvardag som helg – men utan å få det skikkeleg til. Vi har rett og slett ikkje vore flinke nok» skriver bryggeriet i et Facebook innlegg søndag ettermiddag. Dette sier mye om selvinnsikt og ærligheten til Skifjorden.

I tillegg tar de støyten selv og de slår seg selv ikke konkurs, men legger bare ned driften. «Vi kjem ikkje til å gå konkurs, men vel heller å gjere som vi skal gjere – være forsvarlege bedriftseigarar. Ingen leverendørar, samarbeidspartar eller offentlige etatar kjem til å tape ei krone på oss. Ikkje ei einaste krone» heter det i innlegget.

Pandemien endevendte salg og produksjon for Skifjorden Bryggeri, slik at de senest i fjor kun fikk solgt en fjerdedel av behovet for at hjulene skal gå rundt. Med økende priser på alle ingredienser, etiketter, korker og flasker, gjør situasjonen enda vanskeligere for småbryggeriene her til lands.
De har jobbet lenge med å finne en god og bærekraftig løsning, men det har bare ikke latt seg gjøre.

«Det har vore fantastisk moro – og fantastisk mykje jobb. De skal vite at vi har prøvd – sjølv om nokre sikkert vil seie at vi ikke prøvde hardt eller godt nok. Dei om det!» kommenterer bryggeriet til Ølportalen.

De vil fortsatt ha utsalget åpent innimellom, samt trolig brygge en øl eller to for å tatt farvel med bryggverk og bryggekamerater, og i tillegg stiller Skifjorden på Utkant-festivalen, slik at gravølet trolig ikke blir før på sensommeren.

Gjengen takker selvfølgelig alle som har vært med og støttet de gjennom alle disse årene, men avslutter med en anmodning «Vi ynskjer til slutt alle bransjekollegaer masse lykke til vidare i ei tøff bransje. Til deg som er glad i godt drikke: støtte ditt lokale bryggeri – ikkje storindustrien!
Du kan verkeleg gjere ein forskjell!».

Skriv en kommentar