Brouwerij de Brabandere til Norge

Kräft Beer, startet av Ølportalen-medgründer Jørn idar Almås Kvig, annonserte nylig sitt første bryggeri; det belgiske bryggeriet Brouwerij de Brabandere. Dette betyr at ølentusiaster i Norge vil ha muligheten til å prøve noen av disse belgiske ølene nårde nå blir tilgjengelige på det norske markedet.

Brouwerij de Brabandere til Norge

Brouwerij de Brabandere er en familieeid belgisk bryggeri som har produsert øl siden 1894, og drives i dag av femte generasjon Brabandere. Bryggeriet er kjent for å produsere noen av de mest populære ølene i Belgia, blant annet Petrus-serien, som inkluderer de fatlagrede, prisbelønnede ølene Petrus Red, Petrus Aged Pale og Petrus Bordeaux.

«Vi er stolte over å kunne få samarbeide med et bryggeri som Brouwerij de Brabandere, som det første bryggeriet i vår portefølje» sier daglig leder Jørn Idar Kvig fra Kräft Beer. “Det å kunne jobbe med et bryggeri med en så lang og unik historie er inspirerende, og vi er sikre på at norske ølentusiaster vil sette pris på den store variasjonen på stiler og smaksprofiler som de tilbyr”.

Kräft Beer AS er et helt nytt importørfirma startet av Kvig, som tidligere har lang fartstid innen bransjen. Firmaet har som mål å tilby unike øl og historiske bryggerier til norske konsumenter, og Kvig vil fortsette sitt arbeid for å jobbe sikre ølets naturlige plass på matbordet. Og med en den brede porteføljen som Brouwerij de Brabandere tilbyr, er det også et annet øl som han gleder seg til å presentere i Norge.

“Bryggeriet har lenge jobbet med lokal sport i Belgia, og det er få ting så legendarisk som den sinnsyke brosteinstigningen i Tour of Flandern; Kwaremont. Det er ikke tilfeldig at dette partiet har fått sine egne øl, og Kwaremont-serien er et øl jeg er sikker på at både ølentusiaster og syklister vil finne glede i å fylle i glasset.” avslutter Jørn Idar Kvig. 

Kräft Beer vil begynne å importere Brouwerij de Brabandere-øl til Norge i mars. Ølene vil være tilgjengelige i utvalgte barer og restauranter, samt i utvalgte Vinmonopol-butikker over hele landet i løpet av våren.

Hvis dere ønsker å være med på Norgespremieren, så holder Jørn Idar Kvig en lanseringsfest på Gamle Oppland i Lunner. Denne kvelden serveres 5 øl fra bryggeriet, der 4 aldri har vært servert i Norge før. Og hvem vet, kanskje det blir en liten overraskelse å bite i også? Mer informasjon om arrangementet finner du her.

For mer informasjon om Brouwerij de Brabandere og Kräft Beer, besøk nettsidene deres på www.brouwerijdebrabandere.be og www.kraftbeer.net

PS! Vi som er i Ølportalen har til tider mange hatter på hodet, men vi gjør så godt vi kan for å prøve å være så nøytrale som overhodet mulig. Derfor skriver ny redaktør nå om gammel redaktør sin nye geskjeft 

Skriv en kommentar