Tysk bryggeri har laget ølpulver

Nå kan man lage sjokolademelk til barna, frysetørret kaffe til partneren og røre ut en t-skje med øl til seg selv

Tysk bryggeri har laget ølpulver

Neuzeller Klosterbräu, et bryggeri som ligger like utenfor München, hevder å ha utviklet verdens første ølpulver. Dette innovative produktet krever kun vann for å lage et skummende og smaksrikt øl med et skummende hode. Bryggeriet forventer betydelige transportkostnadsbesparelser ettersom det «pulveriserte ølet» bare veier 10 % av tradisjonelt flytende øl.

For å skape dette banebrytende produktet, samarbeidet Klosterbrauerei Neuzelle med teknologipartnere og mottok finansiering fra BMWi. De brygget et dekstrin-rikt, alkoholfritt øl ved bruk av konvensjonelle metoder og forvandlet det deretter til et vannløselig ølpulver eller granulat.

Bryggeriet gjennomfører for tiden småskala-tester av pulverølet i markedet frem til midten av 2023. Imidlertid planlegger de å begynne å produsere alkoholholdig øl og skalere opp produksjonen hvis produktet viser seg vellykket. Teamet er optimistisk med tanke på muligheten for å forlate tradisjonelle bryggemetoder og i stedet effektivisere prosessen for å redusere forbruket av råvarer, arbeidskraft og energi.

«Tiden er moden for å sette klassisk ølproduksjon og logistikk på prøve med tanke på måten vi behandler miljøet vårt på,» sier Helmut Fritsche, storaksjonær i bryggeriet. «Milliarder liter vann transporteres til forbrukere over hele verden, fordi øl består av opptil 90 % vann. Fra et miljøsynspunkt sparer vi allerede på transport, men ennå ikke på ressursbruk og produksjonskostnader.»

«Vi vet at klassiske pilsnerdrikkere og alle håndverksølentusiaster, spesielt i Tyskland, vil være skeptiske til produktet vårt til å begynne med,» legger administrerende direktør Stefan Fritsche til. «Det handler ikke bare om å bringe et nytt produkt på markedet, men om å bryte opp forretningsmodellen til eksporterende bryggerier. Derfor ser vi ikke vår kjernemålgruppe som primært den klassiske tyske sluttforbrukeren, men globale forhandlere, som ikke nødvendigvis trenger å ha bryggekunnskap, men som kan gjøre granulatet egnet for sluttforbrukeren»

Ifølge ølkjenneren er smaken av pulverølet hans praktisk talt umulig å skille fra vanlig øl, og det har også et lignende utseende med et skummende hode når det blandes med vann.

Videre avslørte Fritsche at utvalget av muligheter for å lage nytt øl er stort. De er for tiden i ferd med å utvikle over 40 flere typer øl, inkludert kirsebærøl, anti-aldringsøl og ingefærøl. De jobber til og med med et badeøl som kan brukes til, ja du gjettet det, å bade i.

Bryggeriet vil begynne å målrette disse pulverene først mot fjerntliggende markeder som Asia og Afrika, der transportkostnadene er høyest, og antagelig er ølsnobberi mindre et problem enn hjemme.

Kreasjonen er den første i sitt slag globalt og skiller seg fra andre pulveriserte øl fordi den er kullsyreholdig. I tillegg til sine pulveriserte øl, er Neuzeller Klosterbräu kjent for sine innovative ideer, originalitet og eldgamle oppskrifter og har distributører over hele verden.

Jeg personlig vil nok aldri gå på bar og bestille to t-skjeer øl, men hvert til sitt

Skriv en kommentar