Norsk Gjærverk legger ned
Bryggeriet i Mo i Rana annonserte 27 mars at de legger ned driften, med umiddelbar virkning.
Helgelandsbryggeriet AS Norsk Gjærverk ble etablert i 2019, og har blitt kjent for spennende øl med nesten utelukkende bruk av kveik i fermenteringen. Bryggeriet ble startet av kompisgjengen Thomas Bustnes, John Erik Andersen og Morten Røberg, og etter noen tunge år ble det dessverre for mye for de tre.
– Nå er dette øleventyret over. Å melde oppbud er vemodig. Jeg har en klump i halsen, sier styreleder Thomas Bustnes til Rana Blad.
Bryggeriet er lokalisert litt utenfor sentrum av Mo i Rana, en av de største byene i Nord-Norge. Etter oppstart i 2019 fikk de et bra år i 2020 under pandemien, og de åpnet også en egen bryggeripub der de skrøt av å ha kun brukt 500,- (på teip..) i det gamle bilverkstedet.
Men etterhvert ble det for vært tungt for bryggeriet, og avslutter driften med litt over en million i gjeld til kreditorer. Hva som vil skje med konkursboet er enda ikke klart, men det er ingen tvil om at øl-Norge har blitt et spennende bryggeri fattigere.
Skriv en kommentar
Skjul kommentarer