RYGR har åpnet bryggeriutsalg

På kvinnedagen 8. mars, åpnet endelig RYGR Brygghus eget bryggeriutsalg, med navnet BIRK Bryggeriutsalg. Med seg som sin nye butikk og eventansvarlig har RYGR fått med seg jærbuen Sølve Friestad. Sølve har tidligere vært butikksjef for Gulating Stavanger, så det er en ringrev bak disken.

RYGR har åpnet bryggeriutsalg

Sølve Fristad, daglig leder på BIRK bryggeriutsalg

«Sølve var vårt førstevalg til å drive butikken. Han vet hva som selger etter nesten syv år i Gulating. Vi ønsker ikke bare å selge våre egne produkter, og vi har nå tatt inn et greit utvalg av britiske ales, glutenfritt, blandevann og brus. Dessuten er intensjonen å tilby produkter fra bryggerier vi kjenner i bransjen, og åpningshelgen var det produkter fra bl.a. 7 Fjell, Monkey Brew, Kinn og Bådin og sider. Tanken er at utvalget skal variere etter sesong og ikke minst at vi tar inn øl fra bryggerier vi sambrygger med. Så tanken er at utvalget skal variere», sier Sune Parker, tidligere daglig leder i RYGR til Ølportalen.

Butikken fører også unik snacks, chilisauser og sukkervarer som ikke er så lett å få tak i andre steder. I åpningshelgen gikk de tom for et parti fra den danske handverksprodusenten Baksværd Lakris. Dessuten er butikken blitt pick up point for ferskrenset krabbe fra Karmøykrabben, noe som passer godt til det de selger. BIRK bryggeriutsalg har kun fått 15 timers salgsløyve av kommunen i utgangspunktet, og de første 15 timene i åpningshelgen var stor suksess med et sekssifret omsetningstall.

RYGR hadde produsert opp seks unike øl i 4,7% til utsalget som ikke var tilgjengelige i andre butikker. Og det ble en suksess. Som alle andre bryggerier med eget utsalg skulle RYGR selvfølgelig ønsket å kunne tilby eget sterkøl, men det er både trist og urettferdig at bransjen forskjellsbehandles på vegne av siderprodusentene som får lov til å selge opp til 21%.

Å starte bryggeriutsalg har ikke vært bare bare for Rogalandsbryggeriet. Det er en del byråkrati. Først må salgsområdet omreguleres og godkjennes av Arbeidstilsynet, og så må man søke kommunal salgsbevilling. Det gikk heldigvis i orden noe som er godt nytt for de omtrent åtte tusen beboerne omkring bryggeriet.

«Vi er overveldet av mottakelsen i åpningshelgen» gliser Sune og avslutter «Og vi gleder oss til fortsettelsen!».

Skriv en kommentar