Ølkrydder! BBQ RUB på ølboks

Med fokus på kvalitet og saltreduserte krydderblandinger har Chef Ivar nå lansert serien Ølkrydder BBQ RUB. Og de kommer på ølboks!

Ølkrydder! BBQ RUB på ølboks

For store og små kokker der ute er vi klar over at de aller fleste krydderblandinger vi har tilgjengelig er proppet fulle av salt. Dette for å redusere de dyre råvarene som utgjør den store forskjellen mellom krydderblandingene.
Ivar Laukholm, som står bak firmaet Chef Ivar, har i over 40 år i kokkefaget og som restuaranteier, vært veldig bevist på kvaliteten på de produktene han fikk tilbud om. Ikke alle leverte etter forventningene og til slutt valgte han å gå egne veier og lagde krydderblandinger selv. Til stor suksess.

Etter at hans Fjordcafe, som driftet kafe og matsalg på tre av ferjene på Helgelandskysten i tillegg til catering, ble offer for det stengte korona-Norge startet han opp en bedrift med fokus på gode, ærlige krydderblandinger. «Jeg så på dette som et fantastisk produkt, men skjønte jeg måtte bruke litt tid for å gjøre ting riktig. Hodet var fullt av tanker om resepter, navn og tilpasning til ulike matretter» sier Chef Ivar til Ølportalen.

Ølkrydder

Etter å ha solgt over 25000 bokser med de populære, saltfrie seriene «Bobilkrydder» og «Hyttekrydder», var fokus mot rub og krydderier til grillmat. Og hva er da mer naturlig enn å tenke på øl?
Navnet og ideen bak kom først; Ølkrydder! BBQ RUB skulle innholdet råvarer som brukes i ølproduksjon, og den skulle også kunne brukes sammen med forskjellige typer øl for å lage marinader.

Etter over et år med prøving og feiling har Chef Ivar funnet riktig miks, og ikke minst riktig emballasje. «Ølkrydder har jeg jobbet med i hemmelighet i over 2 år. Men her er det maks 20% salt og maks 5% sukker. Ellers er det kun rene krydder og ikke noe e-stoffer eller fyllmasse. Vi velger høy kvalitet på våre krydder og minimalt med salt. Dette gjør også at våre produkter blir dyrere en del andre kryddermerker, men ser man hva man sitter igjen med så er det et kvalitets produkt som ikke lurer folk på salt og annet tull og tøys» forteller han entusiastisk.

Laukholm forteller at det var hans hjemmebryggende stesønn som ga han ideen: «Det er få som har opplevd krydder på en ølboks. Jeg fikk ideen fra da min eldste stesønn hadde fått mye hel sort pepper fra jobben sin og pakket pepperen på en ølboks før han sveiset lokket igjen. Når han trengte pepper sprettet han opp boksen som man åpner en øl.
Da eksploderte det i hode på meg… Dette må jo være en perfekt måte å selge krydder på!» Og slik ble Heidrun Tapperi involvert. Ølportalen har tidligere skrevet om Heidrun Tapperi.

De fire BBQ rubene har alle hver sin grunnresept. De består av unike krydderblandinger, salt, sukker og syre som skal treffe hvert sitt område og kunde. En er søtlig, en inneholder røyksmak og kaffe, en er sterk og den siste kan brukes til det meste.

Alle blandingene inneholder malt og humle, og minimalt med sukker og salt. Maks 20% salt og maks 10% sukker. Malt er søtlig i seg selv og man har ikke tilsatt noen e-stoffer eller annen fyllmasse for å få opp vekten på blandingen. Krydderet har dermed svært høy kvalitet. Laukhaug utdyper «Ølkrydderet er produsert og tilpasset slik at de også skal kunne brukes sammen med øl til marinader. De fire blandingene dekker et stort spekter innen grillmat; kjøtt, fisk, grønnsaker og fugl. Minimalt med salt og ikke noe tull og tøys i blandingene våre».

Ølportalens kokkelaug kommer tilbake med omtale av krydderblandingene utover våren og sommeren.

Ølkrydder BBQ RUB fåes kjøpt hos Gulating-butikker, lokalmatbutikker, delikatessebutikker, ferskvarebutikker og gårdsutsalg. Pr i dag leverer Chef Ivar krydderbokser til over 70 bedrifter landet rundt.
Du kan også bestille disse og andre krydderblandinger på ølkrydder.no

Skriv en kommentar