Streiken omfavner bredere enn bare industribryggeriene

Selv om det er fagorganiserte hos industribryggeriene som er tatt ut i streikens første fase, fører streiken både positive og negative ringvirkninger for de lokale småbryggeriene.

Streiken omfavner bredere enn bare industribryggeriene


Media har skrevet mye om faren for at utesteder og dagligvarebutikkene kan gå tomme for blant annet øl de neste dagene eller ukene. Dette primært fordi fagorganiserte i NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) er tatt ut i streik.
Streiken går ut over produksjon og distribusjon, som er de to viktigste leddene for at oss konsumenter skal få ‘det daglige ølet’.

NRK har laget en artikkel hvor de tre håndverksbryggeriene Bådin, 7 Fjell og Lofotpils snakker om økt salg og prioritering av å brygge mer pils fremover, slik at kunder kan få slukket tørsten, selv om de store bryggeriene ikke får produsert eller levert varene under streiken.

Men det er også en bakside for de små bryggeriene. Kinn og Nøgne Ø er bare to av bryggeriene som vil lide av streiken hos distributøren Vectura, som leverer varer inn mot Vinmonopolet og HoReCa. Tidligere nevnte Bådin i Bodø vil også merke det om transportsektoren tas ut i streik fra og med fredag.

Selv om Nøgne Ø har fagorganiserte er disse ennå ikke tatt ut i streik. Dette innebærer at produksjonen fortsetter som vanlig, men med dere distribusjon gjennom Hansa og Vectura så er det heller til eget lager enn butikkhyllene de fyller opp.

Vi oppfordrer selvfølgelig å støtte utestedene som har slitt nok under pandemien så får vi håpe dette gagner alle nivåer av bryggeribransjen, men spesielt de som fortjener bedre lønn.

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.