Enda et trappistøl vil forsvinne

Enda et trappistøl vil forsvinne fra markedet, da Stift Engelszell, det eneste trappistklosteret i Østerrike, flytter munkene og dermed vil miste ATP-beskyttelsen

Enda et trappistøl vil forsvinne

Klosteret Engelszell i Østerrike, et av klostrene som produserer trappistøl, meldte at de fire siste munkene forlater klosteret, noe som signaliserer slutten på bryggeaktivitetene på stedet. Som et resultat vil Østerrikes eneste trappistbryggeri avslutte driften, og bare ni trappistbryggerier gjenstår over hele verden (Achel, Cardena og Mont des Cats brygges andre steder og har ikke den offisielle Authentic Trappist Product (ATP) beskyttelsen).

Selv om den endelige nedleggelsen av ølproduksjonen i Engelszell ikke er bekreftet, vil ikke ølet i seg selv lenger bære den ettertraktede ATP-logoen. Denne logoen bekrefter at et trappistøl brygges i et kloster av trappistordenen eller under direkte tilsyn av munkene.

Med avviklingen av Engelszell Trappist-øl vil det fortsatt være fem Trappist-bryggerier i Belgia: Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle og Westvleteren. I tillegg fortsetter La Trappe og Zundert å brygge i Nederland, Tynt Meadow i England og Tre Fontane i Italia.

Klosteret Engelszell ble opprettet i 1293 av Bernhard av Prambach, biskop av Passau, og begynte som et cistercienserkloster. I 2012 ble det satt i gang en satsing på ølbrygging ved klosteret i samarbeid med Peter Krammer, som driver familiebryggeriet Hofstetten, som ligger omtrent 30 kilometer unna i Sankt Martin.

Skriv en kommentar