Rodebak – fra Innset til Kongsgården

Rodebak Bryggeri ligger idyllisk til et steinkast fra hovedveien mellom Trondheim og Oslo. Carl Christensen har slått seg ned på gården som har vært i morsslekten hans på Innset, og her brygges det øl av høy kvalitet.

Rodebak – fra Innset til Kongsgården

På Insett brygges det økologisk øl basert på malt fra Bonsak i Skogn, og her finner vi brygg i belgisk stil. Det brygges ikke alltid mest mulig typeriktig øl, men øl som ofte får ligge lenge på fat og utvikle karakter. Bryggeriet startet i et knøttlite uthus, men det er utvidet noe de siste par årene. Carl brygger blant annet Wit, Brown Ale, Saison i ulike varianter og en Quadruppel.

Ølet er hverken hyllevare eller i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Er du heldig, kan du finne noe i butikkstyrke hos Gulating. Ellers må du finne et serveringssted. Et par steder på Oppdal selger Rodebak-øl. I Trondheim kan du prøve Habitat, Den Gode Nabo eller Antikvariatet. I Oslo skal du spørre på RØØR.

Rodebak er nå i sommer også til stede på noen utvalgte ølfestivaler – på Jessheim, i Molde og i Trondheim. Men vil du drikke øl i kongelige omgivelser i sommer er det verdt å merke seg at Bygdø kongsgård har startet med servering. I Gartneriet kafé får du servert økologisk mat, i stor grad basert på gårdens egne råvarer. De har åpent lørdager og søndager – og de har øl fra Innset på fat.

Skriv en kommentar