Bådin vant to gull i EBC

European Craft Beer Awards ble arrangert for tredje gang tidligere i år og igjen ble det norske gullmedaljer

Bådin vant to gull i EBC

Den London-baserte ølkonkurransen kan skimte med noen av Englands mest anerkjente øldommere og innkjøpere. Disse har bedømt øl, mjød og sider fra hele verden i over 50 stiler.

Norske bryggerier har gjort det sterkt i alle år, da hele 17 medlajer ble håvet inn det første året. Molo Brew gjorde storeslem ifjor med fem gull og ett sølv, som må sies godkjent når man sender inn seks øl.

I år har Bådin stilt som norsk kandidat i to kategorier og fikk gull for både Saison Larsen og Kjerringøy, en glutenfri amerikansk pale ale i butikkstyrke.
Ølportalen har tidligere omtalt Saison Larsen som ukens anbefaling.

Bådin ble stiftet 2012 av 6 kompiser med lidenskap for godt øl. Planen var i utgangspunktet å produsere øl som skulle selges på en popup-pub en gang i måneden, men de innså fort at dette ville medføre mye arbeid og lite inntekt, så den opprinnelige planen ble dermed justert og et brygghus på 800 liter ble kjøpt fra et annet bryggeri.

Fra å bare selge til lokale butikker og barer, har de vokst til å selge nasjonalt og på Vinmonopolet.
Frem til ansettelse av fulltidsbrygger i 2015 ble alt arbeid utført på dugnad, som er en imponerende innsats, da ikke alle bodde i Bodø på den tiden.
De fikk nasjonal presse grunnet deres gullpils til Bodø/Glimt, og etter å ha fått inn et helt nytt bryggverk, ligger alt til rette for et nytt kapitel i det nord-norske øleventyret.

Skriv en kommentar