Økt ølfokus på Vinmonopolet i 2024

Økt ølfokus på Vinmonopolet i 2024

Siden Vinmonopolet annonserte den nye satsningen på utvidet ølutvalg på utvalget butikker, samt etableringen av Øl+ butikker, er nå 99 av Vinmonopolets regnet som ølbutikker. Nå har Vinmonopolet annonsert at dette tallet vi øke i 2024.

1. juni kom Vinmnonopolets markedsmelding for første halvdel av 2024, annonserer de at antall butikker som skal ha et spesielt fokus på øl i sortimentet skal økes fra 99 til 103. I tillegg til dette vil det også kjøpes inn mer øl, hovedsakelig til de større butikkene. Dette gjør at produkter i det såkalte Øl+ utvalget vil være tilgjengelig med 48 stk i de største butikkene (kategori 5 og 6), mens de mindre vil ha 24 stk tilgjengelig (kategori 3 og 4).

I tillegg til dette publiserte de også de nye tenderne for første halvdel av 2024, som inkluderer flere klassiske ølstiler som golden ale, california common og engelsk IPA. Det kan også virke som det er et større sesongbasert fokus med flere fruktøl som er planlagt lansert i mai, noe som kan tyde på at vi vil få se en del nyheter som vil være tilgjengelig i en begrenset periode.

Her er listen over øl Vinmonopolet søker etter for lansering i løpet av første halvdel av 2024:

 • Januar
  • California Common
  • Weissbier
  • SMaSH IPA
 • Mars
  • Filtrert lager
  • Golden Ale
  • Nitro Stout, Nitro Porter
  • Engelsk IPA
 • Mai
  • Bringebærøl
  • Kettlesour med mango, guava og/eller pasjonsfrukt
  • Tørrhumlet IPA med mango, Guava og/eller pasjonsfrukt

Skriv en kommentar