Westvleteren blir mer tilgjengelig

Munkene på Westvleteren er nå lei av at ølet deres selges til høye priser på sekundærmarkedet. For å holde prisene nede har de bestemt seg for å gjøre ølene sine mer tilgjengelige i ølbutikkene i ett år.

Westvleteren blir mer tilgjengelig

Westvleteren er kjent for å produsere noen av de mest etterspurte ølene i verden, som mange er villige til å betale betydelige summer for. Dette er stikk i strid med munkenes ønsker. De brygger øl for å opprettholde driften av klosteret deres, og de er ikke interessert i å tjene mer penger, ei heller at andre skal videreselge og tjene mer på munkene fra Sint Sixtus sitt rimelige øl.

Følgelig ender mange individer som kjøper øl fra klosteret opp med å selge det videre til høyere priser. For å få slutt på denne handelen vil Westvleterens øl nå gjøres lettere tilgjengelig i mange belgiske ølbutikker. Målet er å gi flere muligheten til å kjøpe ølet til en pris som munkene anser som rettferdig.

Tidligere solgte munkene sine øl gjennom en nettside for rundt to euro per flaske, mens prisen har vært betydelig høyere når ølet selges videre. Denne prøveperioden med økt tilgjengelighet vil vare i ett år.

Skriv en kommentar