Du blir ikke brunere av øl

Man har hørt om brune puber og brunt øl, men at ølet skal gjøre deg brunere i solen, er bare en gedigen bløff

Du blir ikke brunere av øl

Eksperter advarer mot en viral TikTok-trend som oppfordrer brukere til å helle øl over seg selv i et forsøk på å bli brunere.

TikTok er kjent for å starte ulike trender, men en av de nyeste trendene på plattformen blir faktisk ansett som skadelig av hudspesialister. Den nye trenden innebærer at folk dusjer seg i øl før de legger seg i solen for å få en brunere hudfarge.

På grunn av ølets lavere kostnad i forhold til solkrem, hevder brukerne at denne metoden er en «billigere måte» å oppnå raskere brunfarge på. Noen har brukt både øl og solkrem, mens andre dropper solkremen helt og stoler fullt ut på ølet.

Flere eksperter advarer nå mot denne bisarre trenden. Jason Goldberg, direktør for reiseselskapet Spa Seekers, har forklart den vitenskapelige bakgrunnen for hvorfor denne trenden har tatt av på TikTok. Han har også beskrevet de skadelige effektene av å erstatte solkrem med øl.

«Det er vitenskapelig begrunnelse for hvorfor øl kan hjelpe oss å få en perfekt brunfarge, da humlen i øl kan stimulere melaninproduksjonen i kroppen vår, som er ansvarlig for å gjøre huden mørkere. Men hvis du erstatter solkrem med en boks øl, utsetter du deg selv for solens skadelige stråler uten beskyttelse. Dette kan øke risikoen for solbrenthet, heteslag eller i alvorlige tilfeller solforgiftning/solallergi».

Ølportalen anbefaler solkrem for utvortes bruk og øl kun til innvortes bruk.

Skriv en kommentar