Kjerlingland har brygget den siste ølen

Etter seks års drift, pakker de tre gutta bak Kjerlingland Brygghus sammen bryggverket med stolthet i brystet

Kjerlingland har brygget den siste ølen

«Det føles greit å gi seg mens leken er god, og få til en styrt avvikling. Vi skylder ingen noe penger, og de eneste som risikerer å tape på dette prosjektet, er oss selv» forteller Niklas Grønning, en av gründerne, til Ølportalen. Litt vemod er det naturlig å spore hos Grønning.

«Vi har drevet på dugnadsbasis hele tiden siden vi startet opp i 2017» sire og fortsetter «Vi har gjort alt selv, inkludert distribusjon, så da begrenser det seg litt geografisk. Men vi har hatt gode hjelpere som har hjulpet oss med sporadiske leveringer på øst- og vestlandet, i tillegg».

Kjerlingland har brygget batcher på 180-240 liter, og har ligget på ca 30 batcher i året, hvor brorparten av ølet har gått til lokale butikker og serveringssteder, men også til Vinmonpolet.

I tillegg hadde de et lite fatlagringsprosjekt; med tre små whiskyfat. «Det ble litt trangt med produksjon, råvarelager, kjølelager og utsalg på 80 kvadratmeter, så det ble ikke utviklet videre» humrer bryggeren.

De er i dialog med interessenter, så fremtiden er uviss, men de er forberedt på å selge utstyret og legge ned merkevaren. Og allikevel kontrer Grønning «Vi er jo glade i godt øl, og har ikke mistet interessen for håndverksøl, så hvis noen vil ha oss med på noe gøy, så blir vi med»

På spørsmål om kontraktsbrygging er akutuelt, kommer svaret lynraskt fra lillesanderen «Vi har vært opptatt av å ha kontroll på hele prosessen selv, så kontraktsbrygging er ikke så aktuelt for oss. Da gir man fra seg kontrollen, og ender kanskje opp med et produkt man ikke står inne for».

Selv om det bare ble seks års drift, med to tunge pandemiår, har de hatt det gøy og roser bransjen.
«Vi har hatt mye moro og blitt kjent med så mange fantastiske mennesker gjennom dette prosjektet, at det er det verdt. Nå skal vi runde av med en forhåpentligvis bra juleølsesong, og så blir det selvfølgelig avskjedsfest på Kjerlingland» avslutter Niklas Grønning.

Ølportalen takker for gode ølopplevelser og ønsker Niklas, Ruben og Bjarte lykke til videre.

Les mer om Kjerlingland Brygghus når Brygg Agder var på besøk

Skriv en kommentar