Carlsberg åpner ølmuseet sitt i desember

I desember åpner Visit Carlsberg igjen etter oppussingen som har pågått siden 2018.

Carlsberg åpner ølmuseet sitt i desember

Turistattraksjonen på Valby Bakke i København seg klar til å åpne dørene igjen for ølglade og historieinteresserte turister i desember måned.

Det var nettopp her, på dette historiske stedet, at J.C. og Carl Jacobsen påbegynte sitt bryggerieventyr i 1847. Denne arven har skapt den globale identiteten til Carlsberg, som fortsatt har sitt hjerte i København.

Attraksjonen vil nå operere under det nye navnet «Home of Carlsberg«, og etter ombyggingen vil utstillingen ha vokst betydelig – fra 1000 kvadratmeter til imponerende 3000 kvadratmeter, ifølge en uttalelse fra Home of Carlsberg.

De besøkende vil kunne fordype seg i et historisk og fredet område som inkluderer en ny restaurant og bar, komplett med hestestaller som huser ekte bryggehester. Dette stedet huser også en omfattende samling av historiske ølflasker, og det blir mulig å delta i ølsmaking og omvisninger i bryggeriets eldgamle kjellere.

Både Carlsberg og turistkontoret i København uttrykker stor glede over gjenåpningen. Hun formidler at dette er et område og en utstilling av internasjonal klasse, som på nye og unike måter formidler en bit av dansk historie. Home of Carlsberg blir et sted som tiltrekker seg historieentusiaster, ølinteresserte, arkitekturfans og alle som faller mellom disse kategoriene. Her vil lokalbefolkning og besøkende fra fjern og nær kunne samles rundt historien, samt nyte gode matopplevelser, hyggelige stunder, kulturopplevelser, musikk og selvfølgelig smaken av «verdens kanskje beste øl», som reklamen sier.

Gjennom bruk av digitale elementer vil den nye utstillingen formidle alt fra ølets grunnleggende ingredienser til Carlsbergs rike historie, som strekker seg tilbake til etableringen av bryggeriet i 1847 på toppen av Valby Bakke. Her kan besøkende fordype seg i aspekter som familiefeider og vitenskapelige gjennombrudd, inkludert Carlsbergs banebrytende oppfinnelse av pH-skalaen.

Før oppussingen i 2018 var Visit Carlsberg allerede en bemerkelsesverdig populær turistattraksjon. I 2017 befant besøkssenteret seg på en hederlig 30. plass blant 300 attraksjoner på VisitDenmarks liste over severdigheter, med imponerende 265 000 besøkende det året.

Skriv en kommentar