To gull og en sølv for Tall Ship Cider og Fjordfolk Mikrobryggeri

Under Nordic International Cider Awards i Riga vant Tall Ship Cider fra Fjordfolk Mikrobryggeri hele tre medaljer

To gull og en sølv for Tall Ship Cider og Fjordfolk Mikrobryggeri

I årets utgave av Nordic International Cider Awards (NICA) har 101 produsenter av håndverkssider fra 17 forskjellige land sendt inn imponerende 243 av sine beste siderkreasjoner til konkurransen.

NICA, en årlig begivenhet, roterer mellom de nordiske og baltiske landene, og denne gangen har den trukket deltakere fra Norge, Danmark, Finland, Sverige, Tyskland, Spania, Italia, Nederland, Serbia, Østerrike, Frankrike, Tsjekkia, Belgia, Polen, Estland, Litauen og Latvia.

Deltakelsesnivået er virkelig imponerende, og det samme gjelder den bemerkelsesverdige ekspertisen til dommerpanelet, som består av meget kunnskapsrike personer som representerer 15 land over hele Europa, Norden, USA og Canada.

Tall Ship Cider fra Fjordfolk Mikrobryggeri vant gull i kategorien Wood and Barrel-Aged Cider med sin fatlagrede Dabinett og sølv for Landkrabbe i kategorien Sweet Cider.
Som under NICA i Bergen ifjor, vant også Bristol Fashion gull i kategorien for Tannin Dominant Cider i Riga.

Konkurransen ble avholdt den 6. september på Riga’s fremste siderbar, og vinnerne ble hedret under åpningsseremonien til Riga Food, den største matutstillingen i Baltikum, nå i ettermiddag.


Ølportalen ga Dabinett 9 av 10 poeng når de smakte på den under Lokalbrygg sin høstlansering

Tallship
Dabinett Cider
Fatlagret sider 6% 0,33l

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skum
Aroma: Lett funky, dyp eplearoma, høy og fint florant spill
Smaker: Lett syrlig med fin sødme i god balanse. Denne er temperert, men hoi, så god. Noe eikepreg er det absolutt med det funky innslaget i tillegg.
Virkelig en farlig sider på en varm sommerdag

Ølportalen 9/10

Skriv en kommentar