Bryggeriforeningen lanserer ny juleølfestival

Juleølpremieren 2023 er en helt ny festival som går av stabelen på Sentralen i Oslo, og er en merkedag for lanseringen av alt juleøl i Norge. På juleølpremieren møter du 25 små og store bryggerier og julebrusprodusenter fra hele landet, og du får smake på en rekke gode brygg før de kommer i butikker og på Vinmonopolet.

Bryggeriforeningen lanserer ny juleølfestival

Pressemelding:

Velkommen til en ny festival i Oslo – Juleølpremieren 2023

Vi har en lang og stolt juleøltradisjon i Norge, faktisk har man brygget øl til jul i over 1500 år. Når vinteren var på vei skulle det brygges mørkt og sterkt øl, og det skulle drikkes øl til ære for gudene. Bryggingen skulle ta til på Annadagen, også kalt Anna pissihose, 9. november, og på Tomas bryggjardag (Tomasmesse) 21. desember lyste man julefred. Da måtte juleølet være ferdig.

Juleølpremieren markerer lanseringen av det norske juleølet. I fjor var det over 200 norske juleøl på markedet.

Torsdag 26. oktober 2023.
Dørene åpnes kl. 19:00.
Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo.

– Nå ønsker vi at forbrukerne skal få være med på lanseringen av juleølet og smake på alt det gode som produsentene har laget – før det kommer i butikkene og på Vinmonopolet, forteller Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Følgende bryggerier/produsenter gjester juleølpremieren:

7 Fjell Bryggeri, Amundsen Bryggeri, Berentsens Brygghus, Bryggeriet Frøya, Bygland Bryggeri, Bådin, EC Dahls Bryggeri, Graff Brygghus, Grimstad Brusfabrikk, Hansa Borg Bryggerier, Hognabrygg, Homborsund Bryggeri, Haandbryggeriet, Kinn Bryggeri, Lom Bryggeri, NUA Brygghus, Nøisom, Ringnes, Rygr Brygghus, Trollbryggeriet, Trysil Bryggeri, Wettre Bryggeri, Ølsmia og Ægir Bryggeri.

Velkommen til årets begivenhet; Juleølpremieren 2023!

Høydepunkter:

  • En helt ny festival i Oslo
  • Møt 25 bryggerier og produsenter
  • Lær om juleølets historie og få de gode tipsene til julematen med Ølakademiet
  • Førjulsstemning og en sosial opplevelse for deg som er glad i god mat og drikke

Juleølpremieren arrangeres av Bryggeri- og drikkevareforeningen i samarbeid med Ølakademiet.

Les mer: https://www.juleolpremieren.no/

Skriv en kommentar