Romerikspils fra Roma

Roma feirer forsinket 100-årsjubileum med lanseringen av Romerikspils – En hyllest til Romerike

Romerikspils fra Roma

Daglig leder og fjerde generasjon på den tradisjonsrike brusfabrikken, Katrine Bergersen Klemp forteller at de allerede i 2019 begynte å jobbe med ideen om en Romerikspils. 100 års jubileet sto for døren, og nå skulle det lages et ordentlig jubileumsbrygg. – 2020 ble ikke noe festår med pandemi og tøffe tider for utelivsnæringen, men en god ide går ikke ut på dato, sier Klemp.

Forrige uke samlet brusfabrikken 150 sentrale personer fra hele Romerike til storslått jubileumsfest der gjestene fikk prøvesmake det nye ølet. Roma beskriver Romerikspilsen som «en hyllest til Romerike», med et design utviklet i samarbeid med Museene i Akershus som inkluderer Romerikes stoltheter: Flyene på Kjeller, Fetsund Lenser, Tertitten i Sørumsand og Eidsvollbygningen.

Selve ølet er resultatet av et nært samarbeid mellom Romas egen brygger og Berentsens Brygghus, Romas samarbeidspartner i Asinaforeningen siden 1948. – Vi har ikke eget bryggeri på fabrikken vår, så da vi skulle lage et skikkelig kvalitetsøl, var det helt naturlig for oss å snakke med en av våre nærmeste samarbeidspartnere gjennom årene, sier brygger og produksjonssjef Espen Strand Andersen.

Romerikspils blir tilgjengelig i en rekke butikker på Romerike, inkludert Rema 1000, Meny, Spar og Joker. Med fra start er også blant annet Thon-hotellene, Fetsund Lenser, Kafe Standpunkt på Eidsvollbygningen, Martins i Lillestrøm. – Det er veldig hyggelig å se mottakelsen produktet har fått. Det er helt tydelig at godt øl engasjerer, sier Klemp.

Om Roma

Roma er en anerkjent brusfabrikk med dype røtter på Romerike. Brusfabrikken er kjent for norske merkevarer som Asina, Flux Soda, Ingefærøl og Romas Bringebærsaft. Romerikspils er deres nyeste bidrag til porteføljen.

Skriv en kommentar