Fårikål med øl

Fårikål med øl

Det er lammesesong og det kan bare bety en ting – fårikål. Norges nasjonalrett er en velsmakende gryte med bare fire ingredienser, men vi drister oss til å tilsette en femte å lage fårikål med øl.

Gir 4 porsjoner

  • 1.6 kg fårikålkjøtt
  • 1 medium kålhode
  • 1 dl hveteøl
  • 8 pepperkorn
  • 2 dl vann
  • Kokt potet

Del opp kålhodet i 12 like store deler. Det er viktig at de ikke blir for store da blir de vanskelig å spise, men heller ikke for små da kokes de i stykker. Fårikål og kål skal legges lagvis. Du starter med kjøtt i bunn med fettside ned, så kålhode og pepper, fulgt av mer kjøtt til kjelen nesten full.

Tøm over vann og hveteøl – om du ikke vil bruke hveteøl så anbefaler vi uansett å velge et fruktig øl med lav bitterhet i gryten.

Ha på lokk og sett på lav varme slik at det bare bobler og ikke tørker ut. Slik skal det stå i 2 til 3 timer til kjøttet løsner fra beinet og du er klar for et herremåltid. Du serverer med kokt potet.

I glasset til anbefaler vi en litt mørkere øl som ikke er for kraftig, men som vil matche kjøttets smak og fettet i gryten uten å overdøve. Dette kan være en bock som har både fruktighet og god friskhet, men om man bare ønsker noe som lesker kan man også gå for en pils eller hveteøl. Vi er liker godt Aass sin Bockøl som et godt øl til. Hvis man heller ser etter et lettere og lysere øl, hadde man ikke sagt nei til en frisk Løkkapils fra Grunerløkka Brygghus.

Skriv en kommentar