PRESSEMELDING: Ny bok om RogØLand

Endelig en bok som dekker den spede begynnelsen på 1830-tallet med Køhler familiens bryggeri og destillering i Hillevåg, til etableringen av Tou Bryggeri i 1855. Folkeaksjonen og boikott som følge av Carlsbergs nedleggelse av Tou Bryggeri i 2003. Etableringen og fallet til Norges første småskalabryggeri på Jæren omkring årtusenskiftet.

PRESSEMELDING: Ny bok om RogØLand

PRESSEMELDING:

Boken handler om hva som ble resultatet av nedleggelsen av Tou, som førte til etableringen hos Lervig og Berentsen. Videre tar den for seg den tøffe kampen som fulgte mot røde regnskapstall midt i en priskrig, til eksport, kvalitet og økonomisk suksess

Boken dekker det enorme kreative mangfoldet som kom av håndverksbryggeriene som ble etablert i Rogaland i de siste ti årene, pluss det sterke hjemmebryggermiljøet i fylket. Vi får også historiene om serveringsstedene som satser på øl, og fremveksten av bryggeripubber på begge sider av Boknafjorden. Man får også historien om hvordan Norges første ølfestival ble etablert, samt gode historier fra Norges mest internasjonale ølfestival. Utover dette får vi også gode historier fra Ølhandleren og maltbonden på Jæren, pluss entusiastene og konsumentene som man finner over alt i Norge..

Det er også tidligere gitt ut en flott bok som heter “Trønderøl”, skrevet av Knut Albert Solem, og det er nok en kniving mellom trønderen og rogalendingen, hvilket er selve ølfylket i Norge? Du får avgjøre selv, dette er historien om ølfylket Rogaland.

Sune Aabø Parker er født og oppvokst i Stavanger. Sune er i dag forlegger i Jæren Forlag og utdannet diplomøkonom i markedskommunikasjon fra NMH/BI og tilleggsutdanning i informasjonsarbeid/PR. Han har hatt ansettelsesforhold for fire bryggerier og vært ansvarlig for etableringen av to av disse, Lervig og RYGR. Forfatteren har flere hundre ølsmakingskurs på samvittigheten. I tillegg har han en av Norges mest omfattende ølkorksamlinger. Dette er hans første bok. Boken gis ut i samarbeid med bloggen Brewolution Rogaland.

Skriv en kommentar