Årets Ølhund 2023 – Tore Hage

Årets Ølhund 2023 er virkelig en øl-legende.

Årets Ølhund 2023 – Tore Hage

PRESSEMELDING:

Årets Ølhund 2023 er virkelig en øl-legende.

Utviklingssjef i Ringnes, Tore Hage, har vært 40 år i bransjen, 30 av disse årene i Ringnes. Han er utdannet mikrobiolog og er en av Europas fremste eksperter på ølgjær. Gjennom flere ti-år har han både stått for utviklingen av mange av de mest kjente produktene til Ringnes, og han har misjonert om ølkultur og bryggerihistorie, om gjær og bryggeprosesser.

-Alltid formidlet på en folkelig og engasjerende måte. Gjennom sin lange karriere har han bevart sin nysgjerrighet, sin entusiasme og evne til nytenking – og han har raust delt av sin kunnskap med resten av bransjen, til store som små bryggerier. Selv om han nå har gått inn i pensjonistenes rekker, vil vi nok stadig se ham på ulike bransjearenaer framover, han er tross alt en ekte øl-nerd i ordets beste forstand.

Prisen «Årets Ølhund» deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen, og ble første gang delt ut i 1973. I fjor mottok journalist og øl-spaltist Bjørn-Frode Løvlund den gjeve utmerkelsen. En rekke kjente personer har også mottatt prisen bla. Jahn Otto Johansen, Odd Børretzen, Rolf Wesenlund, Kristin Krohn Devold, Trine Skei Grande, Petter Nome, Ølportalen og Staysman. Årets Ølhund 2023 er tegnet av Frode Øverli.

Ølportalen gratulerer en meget fortjent vinner av Årets Ølhund 2023.

Skriv en kommentar